FaceApp stârnește îngrijorări în legătură cu siguranța utilizatorilor

FaceApp stârnește îngrijorări în legătură cu siguranța utilizatorilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 iul 2019

Liderul democraților din Senatul SUA, Chuck Schumer, a cerut demararea unei investigații a FBI privind FaceApp, o aplicație care modifică fotografiile utilizatorilor pentru a-i face mai tineri sau mai bătrâni, relatează BBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Într-o scrisoare postată pe Twitter, Schumer a afirmat că este îngrijorător că datele personale ale americanilor ar putea ajunge „la o putere străină ostilă”, scrie News.ro.

ULTIMA ORĂ Vodafone a primit aprobarea Bruxelles-ului pentru cumpărarea UPC România CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Vodafone a primit aprobarea Bruxelles-ului pentru cumpărarea UPC România

În ultimele zile au existat îngrijorări cu privire la politica de confidențialitate a aplicației care este deținută de o companie din Rusia.

FaceApp a negat acuzațiile.

Wireless Lab, o companie din Sankt Petersburg care deține aplicația, a informat că nu păstrează fotografiile și că nu adună datele, ci doar încarcă anumite fotografii selectate de utilizatori pentru a le edita.

„Deși cea mai mare parte a echipei este localizată în Rusia, datele utilizatorilor nu sunt transferate în Rusia”, se arată într-un comunicat al companiei trimis site-ului TechCrunch.

Schumer a cerut totuși ca FBI și Comisia Federală pentru Comerț să investigheze FaceApp.

„Am îngrijorări serioase privind atât protejarea datelor care sunt colectate, precum și privind faptul că utilizatorii nu sunt conștienți cine are acces la datele lor”, se arată în scrisoare.

Microsoft a depistat în ultimul an 10.000 de atacuri cibernetice susținute de guverne CITEȘTE ȘI Microsoft a depistat în ultimul an 10.000 de atacuri cibernetice susținute de guverne

Apelul lui Schumer vine după ce Comitetul Național Democrat ar fi cerut candidaților la alegerile din 2020 să nu folosească aplicația.

Aplicația are în jur de 80 de milioane de utilizatori la nivel global.

Aplicația permite descărcarea unei fotografii a utilizatorului și modificarea acesteia cu ajutorul inteligenței artificiale pentru a-i adăuga un zâmbet, a-l face mai tânăr, mai bătrân, mai atrăgător sau pentru a-i modifica culoarea tenului.

viewscnt
Afla mai multe despre
faceapp
aplicatie