Facebook a lansat o versiune proprie a TikTok, în cadrul Instagram

Facebook a lansat o versiune proprie a TikTok, în cadrul Instagram
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 aug 2020

Facebook lansat miercuri o versiune proprie a aplicației de socializare video TikTok, în Statele Unite și în alte peste 50 de țări, incluzând un nou serviciu video numit Reels în cadrul popularei aplicații Instagram, transmite Reuters.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Produsul a fost utilizat imediat de mai multe celebrități, în urma unei campanii a Facebook de a atrage talente creative înainte de lansare: actrița Jessica Alba a postat un video cu familia ei, promovând măștile companiei sale Honest Company, în timp ce comicul Mindy Kaling a prezentat activități fizice în mod intenționat dificile pe timp de carantină, scrie News.ro.

VIDEO&FOTO Samsung a prezentat seria Galaxy Note 20 CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Samsung a prezentat seria Galaxy Note 20

Debutul Reels a avut loc la câteva zile de când Microsoft a anunțat că negociază preluarea operațiunilor americane al platformei Tik Tok, de la compania chineză ByteDance.

Lansarea amplifică concurența dintre Facebook și TikTok, fiecare dintre aceste companii considerând că cealaltă reprezintă o amenințare. Ambele companii vor să atragă adolescenții americani, dintre care mulți au migrat în  ultimii doi ani către TikTok.

La fel ca în cazul TikTok, utilizatorii Reels pot înregistra cu dispozitivele mobile filme scurte, prietenoase, iar apoi să adauge efecte speciale și de sunet, extrase dintr-o bibliotecă de muzică.

Aceste similitudini l-au făcut pe directorul general al TikTok, Kevin Mayer, să afirme că Reels este ”o copie” care ar putea afecta baza enormă de utilizatori ai Instagram, după ce ”o altă copie, Lasso, a eșuat rapid”.

Facebook a fost supusă unor acuzații similare într-o audiere care a avut loc în Congresul SUA săptămâna trecută, parlamentarii sugerând că Facebook a copiat rivali precum Snapchat din motive de concurență.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
tiktok
instagram