Facebook a “pus la pământ” mai multe aplicații de iPhone

Facebook a “pus la pământ” mai multe aplicații de iPhone
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 12 iul 2020

Multe servicii și aplicații populare de iOS și iPadOS au fost inaccesibile preț de mai multe ore din cauza unei probleme cauzate de Facebook.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Spotify, Pinterest, Tinder și alte aplicații de iPhone și iPad nu au putut fi folosite de utilizatorii dispozitivelor Apple vreme de câteva ore în acest weekend. La baza problemei a stat sistemul de logare cu Facebook, care este și recidivist.

Aplicațiile se blocau în momentul lansării pentru toți utilizatorii, nu doar pentru cei care foloseau funcția de logare cu Facebook. SDK-ul furnizat de Facebook, pe care multe servicii îl folosesc pentru gestionarea logărilor, a fost de vină.

Un exemplar sigilat al emblematicului joc video \ CITEȘTE ȘI Un exemplar sigilat al emblematicului joc video "Super Mario Bros.", vândut la licitație pentru suma record de 114.000 de dolari

Incidentul a afectat doar aplicațiile și serviciile pentru platformele mobile Apple. În aceeași perioadă, utilizatorii de Android au putut folosi aplicațiile fără probleme.

Facebook a recunoscut problema și a rezolvat-o după mai multe ore, indicând o modificare recentă de cod, care a afectat aplicațiile de iOS și iPadOS care îi folosesc SDK-ul.

SDK-ul Facebook nu este la prima abatere. Acesta a cauzat probleme similare și la începutul lunii mai. Atunci, aplicațiile au fost împiedicate să funcționeze normal pentru o perioadă mai mare.

Mulți dezvoltatori de aplicații folosesc sistemul dezvoltat de Facebook pentru informațiile despre utilizatori și reclame pe care acesta le oferă. Așa se face că o problemă a SDK-ului Facebook ajunge să afecteze un număr foarte mare de utilizatori ai multor alte servicii.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
spotify
pinterest
ios
iphone