Facebook ar putea să-și doteze viitorii ochelari inteligenți cu recunoaștere facială

Facebook ar putea să-și doteze viitorii ochelari inteligenți cu recunoaștere facială
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 1 mar 2021

Șefii și angajații Facebook discută intern despre oportunitatea integrării recunoașterii faciale în ochelarii inteligenții pe care-i dezvoltă în prezent.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Facebook are, în acest moment, în lucru o pereche de ochelarii inteligenți pe care ar trebui să-i lanseze pe piață cândva în cursul acestui an. Nu au fost făcute cunoscute informații despre capacitățile acestora și, se pare, că nici conducerea companiei nu este foarte hotărâtă din acest punct de vedere.

Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online? CITEȘTE ȘI Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online?

În cadrul Facebook, au existat discuții despre oportunitatea implementării în viitorii ochelari a unor funcții de recunoaștere facială. Inițiatorul acestor discuții a fost vicepreședintele Andrew Bosworth.

Acesta le-a transmis angajaților că o decizie în acest sens este evaluată în prezent de conducerea companiei. Bosworth spune că recunoașterea facială implică multe beneficii, dar și foarte multe riscuri care trebuie luate în calcul.

Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

Recunoașterea facială are mai degrabă o faimă negativă în acest moment, din cauza felului în care este folosită de diverse regimuri, de la represaliile chinei împotriva uigurilor, la numeroasele feluri în care poate fi folosită pentru a încălca intimitatea persoanelor.

De cele mai multe ori și inclusiv în țări care se laudă cu o democrație veche, recunoașterea facilă a fost folosită deja în masă și fără a oamenilor posibilitatea de alege dacă vor sau nu să fie procesați aceste sisteme.

VIDEO Un duplex de la nivelul superior al unui complex rezidențial nou din Brașov, cu panoramă superbă către Tâmpa și zona istorică CITEȘTE ȘI VIDEO Un duplex de la nivelul superior al unui complex rezidențial nou din Brașov, cu panoramă superbă către Tâmpa și zona istorică

Facebook, pe de altă parte, are propria imagine negativă când vine vorba de intimitatea utilizatorilor, iar folosirea abuzivă a recunoașterii faciale i-ar putea crea noi probleme.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
ochelari
recuoaștere facială