Facebook avertizează angajații să se pregătească pentru una dintre cele mai grave recesiuni “din istoria recentă”

Facebook avertizează angajații să se pregătească pentru una dintre cele mai grave recesiuni “din istoria recentă”
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 4 iul 2022

Șeful Facebook și-a avertizat angajații că gigantul din social media se confruntă cu “una dintre cele mai grave perioade de declin economic din istoria recentă”, compania urmând să reducă angajările și alocările de resurse pentru a rezista impactului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Meta Platforms (fosta Facebook) și-a revizuit în scădere planurile privind angajările în acest an, cu circa 30%, de la un obiectiv inițial de 10.000 de noi angajați, a precizat Mark Zuckerberg într-o videoconferință cu angajații.

Pentru a sublinia mesajul, Zuckerberg le-a spus angajaților că trebuie să se aștepte să facă aceeași muncă cu mai puține resurse și că performanțele lor vor fi notate mai strict.

Facebook a început să testeze suportul pentru NFT-uri CITEȘTE ȘI Facebook a început să testeze suportul pentru NFT-uri

Meta are aproape 78.000 de angajați la nivel global.

"Cred că unii dintre voi ar putea decide că acest loc nu este pentru voi, iar această auto-selecție este în regulă (...). În mod realist, probabil că există o grămadă de oameni în cadrul companiei care nu ar trebui să fie aici", a precizat Zuckerberg, citat de New York Times.

Accentuând comentariile lui Zuckerberg, Chris Cox, directorul de produs al Meta, a declarat, într-un memo separat, că Meta se confruntă cu "vremuri grele" și cu “un vânt economic care suflă cu putere din față”, potrivit MarketWatch.  

Google plătește 90 de milioane de dolari pentru a scăpa de un proces legat de comisioanele percepute de la dezvoltatorii de aplicații CITEȘTE ȘI Google plătește 90 de milioane de dolari pentru a scăpa de un proces legat de comisioanele percepute de la dezvoltatorii de aplicații

Veniturile din publicitate ale Meta au fost puternic afectate de o modificare a setărilor de confidențialitate introdusă de Apple la sistemul său de operare pentru mobil, care limitează volumul de date personale ale utilizatorilor ce pot fi colectate de Facebook și Instagram.

În februarie, Meta a raportat rezultate financiare sub estimările analiștilor pentru ultimul trimestru din 2021, evoluție sancționată prompt de investitori: capitalizarea companiei s-a redus cu aproximativ 230 miliarde de dolari într-o singură zi, cel mai mare declin înregistrat vreodată de o companie listată pe bursa de la New York. Zuckerberg a avertizat, atunci, că “provocările macroeconomice persistente” vor continua să afecteze veniturile din publicitate.

Meta nu este singurul gigant din tehnologie care apelează la concedieri sau înghețări de personal pentru a putea naviga mai ușor un context economic dominat de o inflație ridicată și de probleme în lanțurile de aprovizionare, declanșate inclusiv pe fondul războiului din Ucraina.

Mai multe companii au anunțat reduceri drastice de personal în ultimele săptămâni, printre care Tesla, Netflix și Coinbase Global.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
meta platforms
facebook
meta
mark zuckerberg
recesiune
angajati
reduceri angajari
declin economic