Facebook interzice promovarea accesoriilor pentru arme și a echipamentelor de protecție în SUA

Facebook interzice promovarea accesoriilor pentru arme și a echipamentelor de protecție în SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 ian 2021

Facebook a anunțat că interzice, cu aplicare imediată, promovarea accesoriilor pentru arme și a echipamentelor de protecție în SUA, măsura urmând să fie în vigoare până cel puțin două zile după învestirea președintelui ales Joe Biden, pe 20 ianuarie, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În urma atacului susținătorilor președintelui Donald Trump împotriva Capitoliului din Washington, pe 6 ianuarie, compania de socializare a anunțat că interzice reclamele pentru accesorii, precum seifuri pentru arme, veste și tocuri pentru arme, în Statele Unite, scrie News.ro.

WhatsApp amână implementarea noilor politici de intimitate CITEȘTE ȘI WhatsApp amână implementarea noilor politici de intimitate

”Am interzis deja reclamele pentru arme, muniții și accesorii, cum ar fi amortizoarele de zgomot. Dar acum vom interzice și reclamele pentru accesorii ”, a spus Facebook într-o postare pe blog.

Trei senatori americani i-au trimis vineri o scrisoare directorului general al Facebook, Mark Zuckerberg, prin care i-au cerut să blocheze definitiv reclamele produselor care sunt concepute clar pentru a fi utilizate în lupta armată.

Senatorii, toți democrații, au declarat că Facebook trebuie să ia această măsură și alte acțiuni pentru ”a răspunde de modul în care inamicii interni ai Statelor Unite au folosit produsele și platforma companiei pentru a-și atinge propriile obiective ilicite”.

Vineri, Facebook a blocat organizarea oricăror noi evenimente pe platforma sa de socializare, în imediata apropiere a unor instituții precum Casa Albă și Capitoliul din Washington, până pe 20 ianuarie.

FBI a avertizat că sunt planificate proteste armate în Washington și în capitalele tuturor celor 50 de state americane, înaintea inaugurării.

Buzzfeed a relatat săptămâna aceasta că Facebook difuzează reclame pentru echipamente militare lângă conținut care promovează dezinformarea alegerilor și știri despre violența din 6 ianuarie. Un purtător de cuvânt al Facebook a spus că toate paginile identificate în articolula Buzzfeed au fost eliminate și că lucrează cu experți în informații și terorism și cu forțele de ordine.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
reclame
arme