Facebook lansează o nouă aplicație

Facebook lansează o nouă aplicație
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 20 nov 2019

Gigantul american a lansat o aplicație de smartphone care permite crearea și postarea pe rețelele sociale a meme-urilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Numită Whale, cea mai nouă aplicație este un creator de meme-uri, așa cum sunt zeci dacă nu chiar sute pe Android și iOS. Produsul celor de la Facebook are însă avantajul de a fi gratuit și lipsit de microtranzacții.

Whale le permite utilizatorilor să editeze imaginile, adăugând texte, emoji-uri, filtre și diferite stickere pe acestea. Meme-urile rezultate pot fi postate pe Facebook sau alte site-uri.

Utilizatorul poate face o fotografie cu camera foto, pe care să o încarce apoi în Whale, dar poate crea meme-uri și din orice imagine stocată pe telefon.

Unicornul american Tradeshift a mutat sediul din România în Tower Center și continuă angajările CITEȘTE ȘI Unicornul american Tradeshift a mutat sediul din România în Tower Center și continuă angajările

Noua aplicație este dezvoltată de NPE Team (New Product Experimentation), o subdivizie Facebook care creează produse noi, pentru a vedea ce prinde la diferitele categorii de utilizatori și, în special, la cei tineri.

Whale este deja a treia aplicație lansată de NPE Team, după Aux și Bump. Aceste aplicații nu oferă garanția că vor putea fi folosite peste ani, existând oricând posibilitatea ca, în funcție de adopția de care se bucură sau nu, să fie închise de Facebook.

Whale este disponibilă pentru început doar pe iOS și doar în Canada.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
meme
aplicatie
ios