Facebook lansează patru nou dispozitive din seria Portal

Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 19 sep 2019

În ciuda deficitului de încredere de care suferă, Facebook speră că există suficienți oameni dispuși să-și monteze în casă aparate care au în dotare microfon și cameră video și comunică cu serverele companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Facebook a lansat patru noi device-uri din seria Portal. Trei dintre acestea au propriul ecran, în vreme ce unul se conectează la televizor prin HDMI.

Noile dispozitive lansate de Facebook sunt: Portal Mini, cu ecran de 8 inch (129 dolari), Portal, cu ecran de 10 inch (179 dolari), Portal+, cu ecran de 15,6 inch (279 dolari) și Portal TV, fără ecran (149 dolari).

Toate cele patru sunt dotate cu cameră video, microfon și difuzor.

Pixel 4 ar putea fi lansat pe 15 octombrie CITEȘTE ȘI Pixel 4 ar putea fi lansat pe 15 octombrie

Facebook spune că cele patru dispozitive sunt gândite pentru comunicare video, nu neapărat streaming video. Astfel, nu există aplicații precum Netflix sau HBO Go, însă pot fi urmărite clipuri postate pe Facebook.

Știind că oamenii nu văd cu ochi buni aducerea în casă unor dispozitive care pot comunica oricând și orice cu serverele Facebook, compania americană și-a dotat noua serie Portal cu cover-uri hardware ce pot fi trase peste camera video pentru ca aceasta să nu mai poată filma.

De asemenea, activitatea microfonului este indicată de un LED, pentru ca utilizatorul să știe când acesta înregistrează sunetul din jur.

O nouă facilitate, care va atrage probabil noi adepți pentru dispozitivele Facebook, este suportul pentru WhatsApp, care poate fi folosit acum pentru comunicare audio și video.

Sistemul de operare rămâne în mare parte neschimbat față de generația anterioară. Din cadrul acestuia nu lipsește AI Smart Camera, facilitatea care detectează automat fețele, pentru a face focus și mări imaginea atunci când este cazul.

Rolul asistentului digital în cazul seriei Portal îi revine lui Alexa, software-ul dezvoltat de Amazon.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
portal
video