Facebook Messenger va cripta toate conversațiile de anul viitor

Facebook Messenger va cripta toate conversațiile de anul viitor
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 12 aug 2022

Meta a început să testeze criptarea end-to-end pentru serviciul Messenger și plănuiește să lanseze această facilitate pentru toți utilizatorii în cursul anului viitor.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Messenger, a doua aplicație de chat deținută de Meta, alături de WhatsApp, oferă de la începutul acestui an opțiunea criptării conversațiilor. Aceasta, însă, nu poate fi folosită decât punctual, la comanda utilizatorului, pentru anumite conversații.

Abordarea actuală face ca doar un mic număr de utilizatorii să aibă discuțiile criptate. Asta pentru că, în această formă, doar cei cu adevărat preocupați de propria intimitate se duc activeze această facilitate atunci când consideră necesar.

WhatsApp crește perioada de grație pentru ștergerea mesajelor CITEȘTE ȘI WhatsApp crește perioada de grație pentru ștergerea mesajelor

De anul viitor, însă, E2EE (criptarea de la un capăt la celălalt al conversației) va fi activată în mod implicit pentru toți utilizatorii serviciului, adică exact cum este cazul la WhatsApp de mulți ani.

Meta spune că în această săptămână a început să facă primele teste în acest sens. Aleatoriu, conversațiilor anumitor utilizatori vor fi criptate automat, pentru ca inginerii companiei să vadă cum funcționează această facilitate și ce probleme trebuie rezolvate.

Tehnologia E2EE face ca discuțiile să nu poată fi văzute de nimeni, în afara celor doi (sau mai mulți) utilizatori. Nici măcar Meta nu va putea să vadă discuțiile criptate astfel.

În plus, compania spune că va cripta și backup-urile făcute în cloud, care conțin istoricul convorbirilor purtate de utilizatorii aplicației Messenger.

viewscnt
Afla mai multe despre
meta
messenger
criptare