Facebook și Twitter, folosite de China într-o campanie amplă de dezinformare în legătură cu protestele din Hong Kong

Facebook și Twitter, folosite de China într-o campanie amplă de dezinformare în legătură cu protestele din Hong Kong
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 aug 2019

Autoritățile din China s-au folosit de rețele sociale precum Twitter și Facebook pentru a induce sentimente anti-occidentale și naționaliste ca parte a unui război informațional în legătură cu protestele din Hong Kong, informează New York Times.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Potrivit sursei citate, Facebook și Twitter au anunțat că au descoperit dovezi ale luptei duse de autoritățile de la Beijing pentru a semăna discordie în rândul manifestanților din Hong Kong, scrie News.ro.

Cei doi giganți media au anunțat dezactivarea unor rețele de conturi, originare din China, unde atât Facebook, cât și Twitter sunt blocate. Pe respectivele conturi au fost postate mesaje prin care manifestanții de la Hong Kong erau acuzați că sunt violenți și că au motive ascunse. O pagină Facebook susținea chiar că manifestanții pro-democrație ar avea legături cu luptătorii ISIS.

România - cea mai mare inflație din UE pentru a șaptea lună la rând CITEȘTE ȘI România - cea mai mare inflație din UE pentru a șaptea lună la rând

Potrivit sursei citate, Twitter susține că a închis 936 de conturi, în timp ce Facebook a suspendat patru pagini, trei grupuri și cinci conturi implicate în campania de dezinformare.

Twitter a anunțat, de asemenea, că va bloca presa susținută de stat, după ce China Daily și alte publicații au plasat reclame pe rețeaua socială prin care sugerau că protestatarii de la Hong Kong sunt sponsorizați din Vest și au devenit violenți.

“Comportamentele manipulative nu-și au locul pe rețeaua noastră“, se arată într-un comunicat al Twitter.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook