Facebook testează din nou drone solare

Facebook testează din nou drone solare
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 22 ian 2019

Deși anunțase că renunță la ambițiile privind crearea unui sistem de conectare la internet pe baza dronelor, Facebook a reînceput să testeze drone solare, de data aceasta împreună cu un partener.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Publicația germană NetzPolitik a reușit să intre în posesia unor documente secrete care arată că Facebook testează drone solare în Australia împreună cu compania aeriană Airbus.

Cele două companii ar fi început negocierile anul trecut, negocieri care s-au concretizat deja cu zboruri de test în perioada noiembrie - decembrie 2018. Facebook și Airbus au mai colaborat anterior pentru un sistem de comunicare între dronele satelit.

Testele, a căror locație precisă nu se cunoaște, au vizat drona Zephyr a celor de la Airbus, o dronă creată pentru eforturi umanitare, de mediu și apărare.

ANCOM propune retragerea obligațiilor Telekom de pe piața de tranzit național CITEȘTE ȘI ANCOM propune retragerea obligațiilor Telekom de pe piața de tranzit național

Zephyr este un așa-numit HASP (High Altitude Pseudo Satellite), un pseudo satelit care zboară la mare înălțime. Acesta poate zbura luni întregi pe baza energiei solare și are un profil similar cu Aquila, drona pe care Facebook a renunțat să o mai testeze.

Zephyr Model S are o anvergură a aripilor de 25 de metri și poate naviga la o altitudine de 20 de km.

Documente secrete au arătat că drona folosită pentru teste a fost configurată să transporte o încărcătură, însă nu se știe ce anume a fost această încărcătură. O variantă ar fi echipamentele de comunicare necesare furnizării internetului în zonele izolate, adică exact ce intenționa Facebook să realizeze cu propria sa dronă.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
drone
airbus