Filmările cu minori de pe YouTube ar putea fi disponibile doar în aplicația dedicată celor mici

Filmările cu minori de pe YouTube ar putea fi disponibile doar în aplicația dedicată celor mici
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 20 iun 2019

Clipurile cu și pentru copii ar putea dispărea în curând din aplicația oficială de YouTube, urmând ca accesul la acestea să fie posibil doar prin intermediul aplicației YouTube Kids.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

YouTube încearcă fără succes de mai multe luni deja să rezolve problema filmărilor pentru copii, care includ conținut nepotrivit și îi expun pe cei mici la diverse riscuri.Conform surselor citate de The Wall Street Journal, compania americană este pe cale să ia, în sfârșit, două măsuri concrete în acest sens.

În primul rând, filmările pentru cei mici ar urma să fie disponibile exclusiv în YouTube Kids, aplicația al cărui conținut este filtrat special pentru a nu afișa decât clipuri potrivite pentru minori, dar care nu prea este folosită de copiii care preferă să apeleze al aplicația principală de YouTube.

În al doilea rând, YouTube ar urma să dezactiveze funcția auto-play în cazul filmărilor pentru copii, pentru a evita ca aceștia să fie expuși accidental la conținut nepotrivit.

Ministrul Comunicațiilor pentru Bloomberg: România nu va exclude Huawei de la licitația pentru licențele 5G CITEȘTE ȘI Ministrul Comunicațiilor pentru Bloomberg: România nu va exclude Huawei de la licitația pentru licențele 5G

Ambele măsuri erau la îndemâna celor de la YouTube și puteau fi luate mai de mult, însă aplicarea acestora va duce foarte posibil la scăderea veniturilor din reclame. Probabil acesta este și motivul pentru care șefii companiei au ezitat până acum.

Se pare că problemele YouTube au depășit deja limitele companiei, iar în rezolvarea acestora se implică acum și Sundar Pichai, șeful Google.

Proasta gestionare a conținutului pentru copii este și unul din motivele pentru care mai mulți advertiseri au decis la un anumit moment să-și întrerupă campaniile de publicitate.

Mai nou, YouTube se află în centrul unei investigații derulate de autoritate americană, Federal Trade Commission, ce are în vedere, printre alte aspecte, și felul defectuos în care cel mai popular site de streaming video încearcă să protejeze copiii.

La începutul acestei luni, YouTube și-a actualizat politicile, blocând accesul celor mici la funcția de live streaming. Copiii mai pot face live streaming doar dacă au în preajmă un adult.

În luna februarie, YouTube a decis să blocheze comentariile pentru aproape toate clipurile în care apar minori, după ce s-a descoperit că platforma nu face nimic pentru a cenzura comentariile ofensatoare la adresa acestora.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
youtube
google
video
copii