Firefox 81 vine cu o interfață nouă, posibilitatea completări PDF-urilor și alte noutăți

Firefox 81 vine cu o interfață nouă, posibilitatea completări PDF-urilor și alte noutăți
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 23 sep 2020

Mozilla a lansat Firefox 81, una dintre cele mai bogate în noi facilități versiuni de Firefox din ultimul an, o versiune care nu se limitează la tradiționalele îmbunătățiri de securitate și protejare a intimității.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

În primul rând, Firefox 81, care este deja disponibil tuturor utilizatorilor prin sistemul automatizat de actualizare, vine cu o temă nouă, care aduce ceva mai multă culoare în fereastra browser-ului.

Alături de tema implicită, cea albă și cea neagră, utilizatorii Firefox pot acum să aleagă o a patra variantă grafică. Noua temă se numește Radiance și desenează într-o combinație de mov, roz și negru primele două rânduri de sus ale browser-ului, inclusiv bara de adrese.

TikTok a eliminat 104 milioane de videouri în prima parte a anului pentru încălcarea regulilor CITEȘTE ȘI TikTok a eliminat 104 milioane de videouri în prima parte a anului pentru încălcarea regulilor

Ca orice altă temă, Radiance poate fi activată de la Addons (CTRL+Shift+A) > Themes.

Îmbunătățiri importante a primit și modulul pentru PDF-uri din Firefox. Acesta are o nouă interfață și, mai important, permite completarea PDF-urilor (care suportă câmpuri interactive), salvarea și printarea acestora. Practic, nu mai este nevoie de o aplicație suplimentară pentru completarea formularelor în format PDF descărcate.

O altă noutate notabilă este posibilitatea salvării, gestionării și completării datelor cardurilor folosite pentru plăți online. Este o funcție care lipsește de mult timp din Firefox, deoarece Mozilla a vrut să se asigure că este suficient de sigură.

Aceasta apare în Firefox 81 sub formă de test și poate fi folosită, deocamdată, doar în Statele Unite și Canada.

În fine, noua versiune de Firefox vine cu suport pentru butoanele multimedia ale tastaturilor. Acestea pot fi folosite acum și pentru controlarea conținutului video redat în browser-ul celor de la Mozilla.

Următoarea versiune, Firefox 82, este programată să fie lansată pe 20 octombrie cu un set de facilități care încă nu se cunoaște.

viewscnt
Afla mai multe despre
mozilla
firefox
pdf