Firefox Send a fost suspendat din cauză că era folosit de hackeri pentru a livra malware

Firefox Send a fost suspendat din cauză că era folosit de hackeri pentru a livra malware
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 13 iul 2020

Mozilla și-a suspendat serviciul privat și gratuit de file sharing, după ce experții în securitate au avertizat că acesta este preferat de hackeri ca mijloc de răspândire a malware-ului folosit în diverse atacuri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Calitățile serviciului de file sharing Firefox Send au fost apreciate de hackeri, care l-au folosit în număr mare pentru a-și livra codurile malițioase. În răspuns, Mozilla a decis să-l întrerupă complet, în timp ce lucrează la îmbunătățirea acestuia.

Lansat în martie 2019, Firefox Send este un serviciu de file sharing care pune la dispoziția utilizatorilor spațiu de stocare pentru fișierele de dimensiuni mari pe care vor să le trimită. În ciuda numelui, acesta nu este disponibil doar celor care utilizează Firefox.

Facebook a “pus la pământ” mai multe aplicații de iPhone CITEȘTE ȘI Facebook a “pus la pământ” mai multe aplicații de iPhone

Fișierele stocate de Firefox Send sunt criptate, iar utilizatorii pot alege distrugerea automată a acestora după un anumit sau după un număr de download-uri.

Aceste calități au fost apreciat și de hackeri care l-au folosit masiv pentru a stoca malware, ransomware, spyware, viruși bancari și alte coduri malițioase la care să facă trimitere link-urile pe care le-au trimis prin email sau aplicații de chat.

Experții în materie de securitate au observat cum Firefox Send este folosit de grupuri de hackeri precum FIN7, REVil, Ursnif sau Zloader și i-au avertizat pe cei de la Mozilla.

Producătorul browser-ului Firefox a decis să-l oprească temporar, până îi aduce anumite îmbunătățiri. Prin această oprire, au fost blocate instant și legăturile hackerilor cu codurile stocate și folosite în campanii.

Printre măsurile anunțate deja de Mozilla se numără o funcție de raportare a abuzurilor și limitarea folosirii pe baza conturilor de Firefox - doar cei care au un astfel de cont vor mai putea trimite fișiere prin Firefox Send.

viewscnt
Afla mai multe despre
mozilla
firefox