Firmele din Bulgaria și România, cel mai mic procent de utilizare a soluțiilor cloud din UE

Firmele din Bulgaria și România, cel mai mic procent de utilizare a soluțiilor cloud din UE
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 9 dec 2021

Doar 14% dintre firmele românești utilizează servicii în cloud, România fiind, alături de Bulgaria, la coada clasamentului UE în ceea ce privește adoptarea acestui tip de soluții în rândul companiilor, potrivit Eurostat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Bulgaria ocupă ultimul loc în UE la utilizarea soluțiilor cloud, doar 13% din companii apelând la astfel de servicii. România ocupă penultimul loc în UE și este urmată, la mare distanță, de Grecia, unde procentul depășește totuși 20%.

BCR emite o nouă emisiune de obligațiuni, de 600 de milioane de lei, pentru a respecta cerințele MREL. BERD și IFC, printre investitori CITEȘTE ȘI BCR emite o nouă emisiune de obligațiuni, de 600 de milioane de lei, pentru a respecta cerințele MREL. BERD și IFC, printre investitori

Prin intermediul cloud, firmele pot accesa resurse informatice găzduite de terți, în loc să își construiască propria infrastructură IT. 

La nivelul UE, 42% dintre companii utilizau tehnologia cloud. Aproape 80% dintre acestea folosesc cloud-ul pentru sistemul de e-mail, iar peste 60% folosesc soluții cloud pentru salvarea fișierelor, redactare text, tabele și foi de calcul.

59% din companii accesează soluții software de securitate în cloud, iar 47% apelează la cloud pentru stocarea bazelor de date.

Aproape jumătate din companii folosesc aplicații soft în cloud pentru contabilitate, 27% accesează soluții pentru relația cu clienții (CRM), iar 24% apelează la cloud pentru planificarea resurselor.

viewscnt
Afla mai multe despre
cloud
cloud computing
eurostat
cloud romania
companii romania