Fondatorii Google au vândut acțiuni Alphabet de peste 1 miliarde de dolari, începând din luna mai, prima oară din 2017

Fondatorii Google au vândut acțiuni Alphabet de peste 1 miliarde de dolari, începând din luna mai, prima oară din 2017
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 aug 2021

Fondatorii Google Larry Page și Sergey Brin, acționarii care controlează grupul Alphabet, au vândut cumulat acțiuni în valoare de peste 1 miliard de dolari, începând din luna mai, pentru prima oară din 2017, relatează CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Începând cu luna mai, cei doi au vândut acțiuni din clasa A și clasa C de peste 1,07 miliarde de dolari, potrivit documentelor depuse la Comisia americană pentru bursă și valori mobiliare, scrie News.ro.

Ochelarii inteligenți sunt următorii pe lista de lansări a Facebook CITEȘTE ȘI Ochelarii inteligenți sunt următorii pe lista de lansări a Facebook

Vânzările efectuate de Brin au totalizat peste 610 milioane de dolari, iar cele ale lui Page, inclusiv din această săptămână, sunt de peste 462 de milioane de dolari.

Ambii fondatori efectuează vânzările în cadrul unor planuri de tranzacționare prestabilite.

Brin și Page au vândut ultima oară acțiuni în 2017.

Acțiunile Alphabet au înregistrat performanțe bune în acest an. Acțiunile din clasa A ale Alphabet, compania mamă a Google, au crescut în acest an cu peste 50%, depășind avansul Nasdaq Composite și al unor giganți precum Amazon și Apple.

Compania a raportat miercuri venituri și profituri solide.

Page a renunțat la rolul de CEO al Alphabet la sfârșitul anului 2019, predând frâiele CEO-ului Google Sundar Pichai. În același timp, Serghei Brin a renunțat la funcția de președinte al Alphabet, iar rolul său a fost eliminat.

Brand-ul de lux Hermes se așteaptă la normalizarea vânzărilor în a doua parte a anului, după creșterea spectaculoasă din prima parte CITEȘTE ȘI Brand-ul de lux Hermes se așteaptă la normalizarea vânzărilor în a doua parte a anului, după creșterea spectaculoasă din prima parte

Page și Brin, care au co-fondat Google în 1998, rămân membri ai consiliului de administrație al Alphabet și dețin un pachet majoritar de acțiuni la companie, controlând 51% dintr-o clasă specială de acțiuni cu drept de vot ale Alphabet.

Cei doi sunt printre cei mai bogați oameni din lume. Miliardarii din Silicon Valley și-au păstrat un profil scăzut de la renunțarea la rolurile lor de conducere, deși Brin a apărut săptămâna aceasta la primul magazin de vânzare cu amănuntul al Google din New York,. Page ar fi petrecut mult timp pe iahtul său din Insulele Fijian în timpul pandemiei, potrivit Insider.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
alphabet