Fondatorul Huawei amenință că SUA subestimează puterea companiei: „Va exista un conflict”

Fondatorul Huawei amenință că SUA subestimează puterea companiei: „Va exista un conflict”
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 mai 2019

Fondatorul Huawei, Ren Zhengfei, a declarat că SUA „subestimează” puterea gigantului de telecomunicații și că acest conflict cu Washingtonul era inevitabil în cursa „pentru a conduce lumea”, relatează The Guardian.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Ren, vorbind după ce președintele american Donald Trump a declarat stare de urgență economică națională pentru a submina eforturile globale ale Huawei cu privire la o implicare în rețelele 5G, a declarat pentru presa chineză: „Practicile din prezent ale politicienilor americani subestimează puterea noastră. Rețeaua 5G a Huawei nu va fi afectată. În ceea ce privește tehnologiile 5G, altora le va lua doi sau trei ani să ajungă din urmă Huawei”, scrie News.ro.

El a adăugat: „Ne-am sacrificat pe noi și familiile noastre pentru idealul nostru, să fim în vârful lumii. Pentru a ajunge la acest ideal, mai devreme sau mai târziu va exista un conflict cu SUA”.

Primul card microSD de 1 TB costă mai mult decât majoritatea smartphone-urilor CITEȘTE ȘI Primul card microSD de 1 TB costă mai mult decât majoritatea smartphone-urilor

Google, divizie a grupului Alphabet, a suspendat unele afaceri cu Huawei, care implicau transferul de produse hardware și software, cu excepția celor care beneficiază de licențe open source  o lovitură pentru compania chineză care a fost inclusă pe o listă neagră de către guvernul Statelor Unite.

Huawei Technologies va pierde imediat accesul la update-urile sistemului de operare Android, iar viitoarea versiune a smartphone-urilor sale din afara Chinei vor pierde și ele accesul la aplicații și servicii populare, între care Google Play Store și aplicația Gmail.

Administrația Trump a adăugat în mod oficial Huawei pe o listă neagră de companii, ceea ce implică restricționarea imediată a afacerilor grupului chinez de tehnologie cu companii americane.

Pentru următoarele 90 de zile, Departamentul Comerțului din SUA va permite Huawei să achiziționeze bunuri americane pentru a menține rețelele actuale și a furniza update-uri pentru dispozitivele Huawei existente.

„Pare că intenția este să se limiteze impactul asupra terților care folosesc echipamente sau sisteme Huawei. Pare că încearcă să prevină o oprire totală a rețelelor”, a declarat avocatul Kevin Wolf, un fost oficial al Departamentului Comerțului.

Totuși, Ren a precizat: „Licența temporară de 90 de zile nu are impact asupra noastră. Suntem pregătiți”.

Serviciile secrete americane suspectează că Huawei este susținută de armata chineză și că echipamentele sale ar putea fi folosite de Beijing pentru a-și spiona adversarii.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
ren zhengfei