FOTO Facebook a șters miliarde de postări necorespunzătoare și conturi în ultimul trimestru

FOTO Facebook a șters miliarde de postări necorespunzătoare și conturi în ultimul trimestru
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 16 nov 2018

Facebook, companie aflată într-un perpetuu scandal în ultimii ani, încearcă să-și spele parțial imaginea arătând cât de mult își dă silința să elimine conținutul violent sau de altă factură neconformă din cadrul rețelei sale de socializare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Conform celui de-al doilea raport întocmit de Facebook în acest scop, numărul postărilor șterse a crescut semnificativ în perioada iulie-septembrie 2018 pe toate categoriile de conținut nepermis, de la spam la ură și violență.

2,1 milioane de postări din categoria hărțuire și 8,7 milioane de postări care se încadrau la nuditate și exploatarea copiilor au fost șterse de pe Facebook în ultimul trimestru.

De departe cea mai cuprinzătoare categorie, în ceea ce privește curățenia făcută de Facebook este Spam, cea care include și știrile false: 1,23 miliarde de posturi considerate spam au fost șterse.

Huawei va lansa anul viitor un smartphone cu 10X zoom optic CITEȘTE ȘI Huawei va lansa anul viitor un smartphone cu 10X zoom optic

Comparativ, în al doilea trimestru al acestui an erau eliminate 957 de milioane de posturi din categoria spam.

Foarte mult a crescut și numărul postărilor care îndeamnă la violență. De la 7,9 milioane de posturi șterse în al doilea trimestru, numărul acesta a crescut în trimestrul al treilea la 15,4 milioane.

Nu doar posturile au fost vizate de Facebook ci și conturile false. Au fost șterse, în aceeași perioadă, 754 de milioane de conturi considerate false.

Facebook se laudă că a devenit mai bun în ceea ce privește eliminarea proactivă a acestor tipuri de conținut. 96% din conținutul șters în ultimul trimestru a fost depistat înainte ca acesta să fie raportat de utilizatori.

FOTO Facebook a șters miliarde de postări necorespunzătoare și conturi în ultimul trimestru

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
spam
violenta
nuditate
ura