FOTO Primul telefon pliabil Microsoft va fi semnificativ mai ieftin decât alternativele de la Samsung

FOTO Primul telefon pliabil Microsoft va fi semnificativ mai ieftin decât alternativele de la Samsung
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 13 aug 2020

Microsoft a anunțat când va intra pe piață și cât va costa primul telefon pliabil al companiei, care va avea la bază Android.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Surface Duo, telefonul cu două ecrane pe care Microsoft l-a prezentat prima oară anul trecut, va fi lansat oficial pe 10 septembrie și va costa 1.400 de dolari. Acesta este disponibil de azi pentru precomenzi în Statele Unite, în magazinul oficial al companiei, la AT&T și Best Buy.

Cu aceeași ocazie, gigantul american a făcut cunoscute și o parte din detalii tehnice, pe care le-a ținut secrete până acum.

Google vrea să creeze un sistem de alertare în caz de cutremur cu ajutorul smartphone-urilor CITEȘTE ȘI Google vrea să creeze un sistem de alertare în caz de cutremur cu ajutorul smartphone-urilor

Cele două ecrane OLED de 5,6 inch, cu rezoluție 1800 x 1350 pixeli și un raport 4:3 al imaginii, se pot uni într-un singur display, de 8,1 inch, 2700 x 1800 pixeli rezoluție și un raport al imaginii 3:2.

Spre deosebire Fold, al celor de la Samsung, ecranele lui Duo folosesc tehnologia Gorilla Glass, ceea ce le va oferi cu siguranță mai multă rezistență la șocuri și zgârieturi.

Camera principală are 11MP, cu f/2.0, HDR și 7X “super zoom” (o denumire de marketing care nu reflectă adevărata capacitate de mărire optică, ci este făcută, cel mai probabil, cu ajutor digital).

FOTO Primul telefon pliabil Microsoft va fi semnificativ mai ieftin decât alternativele de la Samsung

Duo va avea dotări de flagship, cu un chipset Snapdragon 855, 6GB memorie RAM și până la 256GB spațiu de stocare. Nu există suport 5G, conectivitatea oprindu-se la 5G.

În interior există două baterii, cu o capacitate totală de 3.577mAh, ceea ce, probabi, se va dovedi foarte puțin pentru cele două ecrane ale pliabilului. Chiar și așa, Microsoft promite o autonomie de o zi întreagă.

Microsoft cere 1.400 de dolari pentru Surface Duo, ceea este semnificativ mai puțin decât a pretins Samsung pe fragilul Galaxy Fold, care costa 1.980 de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
smartphone pliabil
android