FOTO Twitter schimbă modul în care procesează imaginile

FOTO Twitter schimbă modul în care procesează imaginile
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 6 mai 2021

Utilizatorii, dar mai ales publicațiile care-și postează materialele pe Twitter, vor avea o viață mai ușoară cu publicarea imaginilor, datorită unei schimbări operate începând de astăzi de platforma socială.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară
Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului CITEȘTE ȘI Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului

După ce ani de zile a insistat să decupeze imaginile postate în alt format decât 16:9, pentru a păstra o uniformitate în news feed, Twitter a decis, în final, să lase imaginile așa cum sunt și să le afișeze în formatul în care au fost postate.

Ca urmare a acestei modificări, de exemplu, o poză cu înălțimea mai mare decât lățimea va fi afișată în întregime, chiar dacă asta înseamnă ocuparea celei mai mari părți a ecranului.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

Până acum, pozele înalte erau decupate, fiind vizibil doar parțial conținutul acestora în news feed. Utilizatorul trebuia să dea click (sau tap) pe imagine pentru a o vedea în întregimea.

Vechea abordare, deși exasperantă pentru organizațiile media, a ajutat la răspândirea meme-urilor, ai căror autori au găsit numeroase forme creative de a crea un impact tocmai prin diferențele de înțeles dintre imaginea decupată de Twitter și cea completă.

După aproximativ două luni de teste, noul mod de procesare a imaginilor va fi activat pentru toți utilizatorii, pe Android și iOS, în următoarele zile.

Este al doilea upgrade legat de imagini făcut de Twitter în ultimele săptămâni, după posibilitatea postării și încărcării imaginilor la rezoluție 4K, activată la finalul lunii aprilie.

FOTO Twitter schimbă modul în care procesează imaginile

viewscnt
Afla mai multe despre
twitter
imagini