FOTO Windows 10 va include o funcție pentru configurarea rapidă a raportului de consum energetic și perfomanță

FOTO Windows 10 va include o funcție pentru configurarea rapidă a raportului de consum energetic și perfomanță
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 20 ian 2017

Microsoft pregătește o funcție interesantă și binevenită, prin care utilizatorii de Windows 10 vor putea alege și modifica rapid nivelul de consum și performanță ale computerelor personale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Sistemele de operare Windows includ de ani buni opțiuni care permit utilizatorilor să aleagă între un consum scăzut de energie și o performanță ridicată, cele două funcționând, evident, în raport invers proporțional.

Însă gestionarea acestora nu a fost niciodată suficient de simplă. Pentru selectarea și configurarea profilurilor energetice, utilizatorii trebuiau să navigheze prin subsecțiunile din Control Panel. Microsoft vrea să schimbe acest lucru și să ofere o facilitate prin care această operațiune să se facă rapid și să fie accesibilă tuturor utilizatorilor, indiferent de nivelul de cunoștințe tehnice.

Microsoft va vinde cărți electronice în Windows 10 CITEȘTE ȘI Microsoft va vinde cărți electronice în Windows 10

Astfel, Windows 10 va oferi în curând un așa-numit slider pe care utilizatorii îl pot folosi pentru a alege nivelul de performanță și consum prin glisarea orizontală a unui indicator. Aceștia vor putea selecta unul dintre cele patru niveluri disponibile, de la cel mai redus consum, la cea mai bună performanță.

Noua opțiune va putea fi accesată cu un simplu click pe simbolul bateriei din taskbar. O glisare spre stânga va scade consumul de energie, oferind o autonomie mai mare, în timp ce o glisare spre dreapta va crește nivelul de performanță, reducând autonomia.

Noua facilitate, care va fi apreciată în mod special de utilizatorii de dispozitive portabile, va fi integrată în Windows 10 odată cu următorul update major, care va fi lansat în luna aprilie.

FOTO Windows 10 va include o funcție pentru configurarea rapidă a raportului de consum energetic și perfomanță

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
windows 19