Franța a demarat licitația pentru atribuirea frecvențelor 5G, în pofida criticilor

Franța a demarat licitația pentru atribuirea frecvențelor 5G, în pofida criticilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 sep 2020

După un start fals, Franța a lansat marți procesul de atribuire a primelor frecvențe 5G, care ar urma să aducă mai multe miliarde de euro bugetului statului, transmite AFP.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Prevăzută inițial să aibă loc în luna aprilie, dar amânată din cauza pandemiei de coronavirus, licitația pentru atribuirea de frecvențe a început marți la ora locală 09:30 (07:30 GMT) și ar urma să permită operatorilor de telefonie (Orange, SFR, Bouygues Telecom și Free) să achiziționeze 11 blocuri de frecvențe, ceea ce ar permite lansarea primelor servicii 5G în anumite orașe din Franța la finele acestui an, scrie Agerpres.

Google Meet aduce funcția de estompare a zgomotelor pe Android și iOS CITEȘTE ȘI Google Meet aduce funcția de estompare a zgomotelor pe Android și iOS

În pofida criticilor venite dintr-o anumită parte a opiniei publice și a multiplelor solicitări privind un "moratoriu" pentru telefonia 5G venite din partea unor politicieni de stânga, viitoarea rețea de telefonie mobilă va fi lansată în Franța utilizând, mai întâi, banda de frecvențe cuprinsă între 3,4 și 3,8 gigaherți (GHz).

Cei patru operatori de telefonie au obținut fiecare un bloc de 50 megaherți (MHz) în această bandă de frecvențe la un preț fix de 350 milioane de euro. Cu blocurile suplimentare de 100 megaherți (MHz) scoase la licitație, statul francez speră să încaseze cel puțin 2,17 miliarde de euro.

Un operator nu va putea achiziționa mai mult de 100 megaherți (MHz) "pentru a da o șansă fiecăruia", a explicat Arcep, Autoritatea de reglementare a telecomunicațiilor din Franța, care derulează licitația.

Licitația principală, care ar urma să dureze aproximativ 12 zile, va fi urmată de o "licitație de poziționare" care va permite operatorilor să aleagă dacă preferă să se situeze în centrul bandei de frecvențe sau la extremități, mai susceptibile la interferențe cu alte servicii.

viewscnt
Afla mai multe despre
5g
franta