Galaxy S23 ar putea fi mai scump decât predecesorul său

Galaxy S23 ar putea fi mai scump decât predecesorul său
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 27 ian 2023

Cel puțin în Europa, se pare că Samsung va crește semnificativ prețul modelelor din seria Galaxy S23.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

În mai multe țări europene, prețurile seriei Galaxy S23 urmează să fie mai mari chiar și cu peste 100 de euro față de cât costau modelele lansate anul trecut din seria Galaxy S22, conform surselor citate de jurnaliștii de la WinFuture.

În Spania, versiunea Galaxy S23 cu 8GB of RAM și 128GB ar urma să coste 959 de euro, cu 100 de euro mai mult decât Galaxy S22.  Varianta Ultra cu 12GB RAM și 512GB ar putea costa 1.589 de euro, de la 1.459 de euro cât costa aceeași versiune a seriei Galaxy S2.

Google face concesii importante în India legate de Android, după ce a fost acuzat și amendat pentru monopol CITEȘTE ȘI Google face concesii importante în India legate de Android, după ce a fost acuzat și amendat pentru monopol

Dacă aceste informații se confirmă, alte țări ar putea vedea scumpiri mult mai mari. În Danemarca, modelul de bază ar urma să coste mai mult cu 175 de euro, în vreme ce la versiunea Ultra scumpirea ar fi de aproximativ 440 de dolari, ceea înseamnă foarte mult.

Samsung, care își vede profitul operațional trimestrial prăbușindu-se cu 69% față de anul trecut, speră să-și mai redreseze puțin situația, dacă noua serie, cu prețuri semnificativ mai mari, va performa bine.

Este, însă, greu de crezut că, în condițiile economie actuale, utilizatorii se vor îngrămădi să cumpere telefoane mai scumpe. Piața smartphone-urilor trece prin cea mai grea perioadă din ultimii ani, iar livrările Samsung au scăzut în ultimul trimestru cu peste 15%.

Mai realist, scumpirea operată de Samsung, dacă se concretizează, va fi folosită pentru a veni cu reduceri care să pară atrăgătoare prin prisma procentului de scădere comparativ cu prețul de lansare.

Prețurile mai mari vor fi confirmate ori infirmate pe 1 februarie, atunci când Samsung va prezenta seria Galaxy S23.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
galaxy s23
smartphone