Google a anunțat trei noi smartphone-uri

Google a anunțat trei noi smartphone-uri
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 4 aug 2020

Într-un singură zi, Google și-a prezentat toate smartphone-urile pe care le va lansa în acest an: Pixel 4a, Pixel 4a 5G și Pixel 5.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Seria Pixel va avea anul acesta trei modele. Pixel 4a va fi primul lansat pe piață dintre cele 3 și va fi un smartphone de clasă medie, lipsit de suport 5G. În schimb, reușește să fie atractiv prin preț.

Pixel 4a, care ar trebui să concureze inclusiv cu iPhone SE, are un ecran de 5,8 inch, semnificativ mai mic decât media acestui an. Este un ecran OLED cu rezoluție full HD.

iPhone-urile s-ar putea transforma în terminale pentru plăți directe CITEȘTE ȘI iPhone-urile s-ar putea transforma în terminale pentru plăți directe

Acesta va fi unul din puținele smartphone-uri disponibile pe piață care nu are decât o singură cameră foto. Însă, Google deține algoritmi de procesare software foarte buni, care vor face ca fotografiile realizate cu camera de 12,2 MP să arate mai bine decât cele ale majorității smartphone-urilor din clasa de mijloc.

Punctul slab al camerei foto pare să fie partea video, acolo unde algoritmii nu par să fie suficient de avansați pentru a compensa slăbiciunile hardware.

La baza device-ului stă chipset-ul Qualcomm Snapdragon 730G. Va exista o singură versiune, cu 6GB memorie RAM și 128 spațiu stocare, și o singură variantă coloristică - negru.

Una dintre dezamăgiri este bateria de 3.140mAh, care are șanse mici să ofere mai mult de o singură zi de autonomie. De asemenea, nu există încărcare wireles, ceea ce nu ar trebui să fie o mare surpriză pentru această categorie de telefoane.

În schimb, există ieșire audio de 3,5 mm, ceea ce va fi pe placul multora.

Compromisurile evidente par să fi fost făcute de Google pentru a putea ajunge la un preț cât mai mic. Pixel 4a, care este deja disponibil pentru precomenzi pe canalele oficiale, costă 349 de dolari.

Celelalte două dispozitive, Pixel 4a 5G și Pixel 5, vor fi lansate oficial undeva în cursul toamnei. De aceea, Google nu a oferit acum alte informații despre acestea. Sigur este că ambele vor fi dotate cu 5G.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
pixel
smartphone
android