Google a eliminat 210 canale de YouTube care duceau o campanie de propagandă privind protestele din Hong Kong

Google a eliminat 210 canale de YouTube care duceau o campanie de propagandă privind protestele din Hong Kong
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 aug 2019

Google a anunțat că a dezactivat 210 canale de YouTube care coordonau o campanie de propagandă privind protestele din Hong Kong, scrie Variety.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania a dezactivat grupul de canale care acționau „într-o campanie coordonată de influențare”. Anunțul a fost făcut la trei zile după ce Facebook și Twitter au spus că au eliminat conturi identificate ca având legătură cu campanii de dezinformare sprijinite de China, menite să discrediteze protestatarii pro-democrație, scrie News.ro.

China a blocat accesul la YouTube în 2009, măsură ce face parte din politicile restrictive ale regimului comunist, care interzice folosirea oricăror servicii occidentale de internet.

Facebook angajează ziariști profesioniști pentru selectarea știrilor CITEȘTE ȘI Facebook angajează ziariști profesioniști pentru selectarea știrilor

Canalele de YouTube în cauză foloseau rețele private virtuale (VPN) și alte metode pentru a masca originile conturilor.

După ce Twitter a anunțat că a șters peste 200.000 de conturi care „căutau în mod deliberat că semene discordie în Hong Kong”, Variety a descoperit zeci de conturi active pe care se publică sub hashtag-ul #SupportMulan. Unele conturi pro-China au publicat imaginea actriței Crystal Yifei Liu, care o interpretează pe Mulan în noul film Disney, după ce ea a spus că sprijină poliția din Hong Kong, care încearcă să reprime demonstrațiile.

Având în vedere că platformele online americane sunt inaccesibile în țară, presa chineză a cheltuit „sute de mii de dolari” pentru crearea de conținut și distribuirea lui pe YouTube, Facebook, Twitter și alte servicii, potrivit New York Times, care citează documente guvernamentale.

Peste 4.000 de alerte sunt trimise lunar utilizatorilor de către grupul de analiză Google cu privire la încercări din partea unor „actori iliciți sau atacatori sprijiniți de guvern” de a-și infiltra conturile, au mai explicat reprezentanții companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
youtube