Google a închis un serviciu oferit operatorilor wireless la nivel global, din cauza îngrijorărilor privind confidențialitatea datelor

Google a închis un serviciu oferit operatorilor wireless la nivel global, din cauza îngrijorărilor privind confidențialitatea datelor
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 aug 2019

Google, divizie a grupului Alphabet, a închis un serviciu oferit operatorilor wireless la nivel global, care le permitea să evalueze calitatea semnalului, din cauza îngrijorării companiei că distribuirea datelor utilizatorilor sistemului Android ar putea atrage atenția utilizatorilor și autorităților de reglementare, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Retragerea serviciului a dezamăgit operatorii wireless care utilizau datele în cadrul procesului decizional privind extinderea sau actualizarea acoperirii lor. Chiar dacă datele erau anonime, iar distribuirea lor era un fapt obișnuit, măsura Google arată cât de îngrijorată a devenit compania în privința atragerii atenției asupra sa, pe fondul concentrării tot mai mari pe confidențialitatea datelor, scrie News.ro.

Serviciul Mobile Network Insights al Google, lansat în martie 2017, era practic o hartă care arăta operatorilor puterea semnalului și viteza de conectate oferite în fiecare zonă.

Guvernul Johnson își înăsprește poziția și anunță că va opri ”imediat” libera circulație a persoanelor în cazul unui Brexit fără acord CITEȘTE ȘI Guvernul Johnson își înăsprește poziția și anunță că va opri ”imediat” libera circulație a persoanelor în cazul unui Brexit fără acord

Serviciul era oferit gratuit operatorilor și vânzătorilor care îi ajută să administreze operațiunile. Datele proveneau de la dispozitive cu sistemul de operare Android, instalat pe circa 75% din smartphone-uri la nivel mondial, fiind o resursă valoroasă pentru industrie.

Acest serviciu folosea doar date de la utilizatori care optaseră pentru distribuirea către Google a istoricului locației lor și a modului de utilizare. Datele erau agregate, ceea ce inseamnă că nu ofereau o legătură explicită între informații și un anumit utilizator.

Google a închis serviciul în luna aprilie, din cauza îngrijorărilor legate de confidențialitatea datelor, au declarat patru persoane apropiate situației.

Un purtător de cuvânt al Google, Victoria Keough, a confirmat măsura dar a refuzat să comenteze. Google nu a motivat măsura, atunci când a informat operatorii.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
wireless
android