Google anunță YouTube Music, viitor concurent pentru Spotify și Apple Music

Google anunță YouTube Music, viitor concurent pentru Spotify și Apple Music
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 17 mai 2018

Zvonurile din ultimele săptămâni s-au confirmat, iar Google a anunțat pe blogul companiei că va lansa în curând un nou serviciu muzical, numit YouTube Music.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Gândit pentru a concura cu marii industriei, Apple Music și, în primul rând, Spotify, YouTube Music va lua locul încă actualului Google Play Music și va fi disponibil atât contracost, cât și într-o variantă gratuită.

Versiunea premium va costa, cel puțin în Statele Unite, 10 dolari pe lună. Dacă se va merge pe același sistem de până acum, în România ar trebui să coste, când va fi disponibil, undeva în jurul a 25 de lei pe lună.

La fel ca Spotify, versiunea gratuită a YouTube Music va întrerupe redarea cu reclame și va fi lipsită de o serie de facilități ale variantei premium. Printre acestea se numără suportul offline și ascultarea în fundal (cu ecranul telefonului stins).

Microsoft pregătește un competitor pentru iPad CITEȘTE ȘI Microsoft pregătește un competitor pentru iPad

YouTube Music a făcut parte, inițial, din altă ofertă confuză a companiei, care se bucură de mai puțin succes, YouTube Red. Acesta rămâne în continuare valabil pentru tot ce înseamnă video pe YouTube și costă cu doi dolari mai mult.

Lansarea serviciului era previzibilă, ținând cont de comasarea echipelor care lucrau la Google Play Music și YouTube Music (în cadrul YouTube Red). Și, ținând cont că milioane și milioane de utilizatori preferă YouTube pentru muzică, în locul serviciilor de streaming specializate, serviciul are sens.

Diferența între noul serviciul și cel de până acum, Google Play Music, constă în primul rând în faptul că Google a preferat să aducă în față mult mai cunoscutul brand YouTube, sperând că acesta va contribui mai bine la succesul serviciului. Google nu a făcut niciodată publice datele de utilizare pentru Google Play Music, de aici și presupunerea că acesta a fost un eșec.

Noul serviciu va veni la pachet cu o aplicație dedicată pentru telefoanele mobile și un player pentru desktop. Acesta va permite găsirea melodiilor preferate și după căutări aproximative, funcția de căutare indexând inclusiv versurile.

YouTube Music se va lansa oficial pe 22 mai în Statele Unite, Australia, Noua Zeelandă, Mexic și Coreea de Sud. La o dată ulterioară, acesta va deveni disponibil și în Europa, însă România nu va face parte nici din al doilea val.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
youtube
muzica