Google Assistant lansează un flux personalizat de știri audio

Google Assistant lansează un flux personalizat de știri audio
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 20 nov 2019

Asistentul digital al celor de la Google are acum abilitatea de a reda în format audio, la comanda utilizatorului, cele mai importante știri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Noua facilitate dobândită de Google Assistant se numește simplu, Your News Update. Numele este însă mai puțin important. Important este ca utilizatorul să știe că poate asculta știrile în urma unei comenzi vocale.

Orice dispozitiv dotat cu Google Assistant, fie că este un smartphone sau un difuzor inteligent, va iniția un flux personalizat de știri la o comandă precum “play my news” sau “sau give my news”.

Google spune că fluxul cuprinde cele mai importante știri ale momentului, dar personalizate pe baza intereselor fiecărui respectiv.

Apple anunță un eveniment special pentru începutul lunii decembrie CITEȘTE ȘI Apple anunță un eveniment special pentru începutul lunii decembrie

Facilitatea s-ar putea dovedi mai puțin relevantă pentru utilizatorii de la noi, fiind disponibil pentru un număr limitat de regiuni și limbi, printre care engleza, spaniolă, germană și italiană.

Asta nu înseamnă că Your News Update nu funcționează și în România, ci doar că știrile vor fi redate în limba și pentru regiunea selectată la setări. De exemplu, dacă din regiunile disponibile au fost selectate Statele Unite, vor fi redate știri de interes pentru Statele Unite în limba engleză.

Conform celor de la Google, locația geografică a utilizatorului joacă un rol important în selectarea știrilor. Nu doar țara sau orașul ar trebui să conteze în acest context, ci și locul în care se dă comanda: acasă, la birou sau în mașină.

Redarea începe cu un rezumat al celor mai importante știri, urmat de prezentarea pe larg a subiectelor.

Tot cei de la Google promit că experiența aceste noi facilități va deveni mai bună în timp.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
assistant
stiri
audio