Google Chrome va avea un mod special pentru citit

Google Chrome va avea un mod special pentru citit
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 19 apr 2019

Google a început să testeze un “reading mode” pentru versiunea de desktop a browser-ului său, urmând să devină ultimul mare browser care oferă o astfel de facilitate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Google a lansat un mod de citit în versiunea Canary a browser-ului Chrome - versiune folosită de inginerii companiei pentru a testa facilitățile noi înainte ca această să ajungă în varianta folosită de toți utilizatorii.

Modul de citit elimină toate elementele care nu au legătură cu articolul dintr-o pagină web, inclusiv reclamele, lăsând doar textul și eventualele elemente multimedia care-l însoțesc.

Google Chrome oferă un astfel de mod în prezent pe versiunea mobilă, unde se numește “Simplified view”, dar trebuie activat manual din cadrul meniului de configurare (secțiunea Accessibility) înainte de a putea fi folosit.

Apple este acuzată în SUA de fraudă cu instrumente financiare, legată de vânzările de iPhone-uri din China CITEȘTE ȘI Apple este acuzată în SUA de fraudă cu instrumente financiare, legată de vânzările de iPhone-uri din China

Modul ascuns al funcției din versiunea mobilă și întârzierea mare cu care această opțiune ajunge în varianta pentru desktop a lui Chrome, poate avea legătură cu faptul că modul de citit ascunde și reclamele, iar veniturile Google depind de acestea.

Utilizatorii care folosesc versiunea Canary de Chrome pot activa noua opțiune accesând pagina chrome://flags și activând opțiunea #enable-reader-mode înainte de a restarta programul. Aceasta ar putea fi lansată oficial în luna iunie.

Modul pentru citit este deja o funcție standard în browser-ele web moderne. Firefox, Edge și Safari includ deja de mai mulți ani o astfel de opțiune, al cărei scop final este facilitarea citirii mai ușoare a textului.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
chrome