Google cumpără o parte din divizia de smartphone-uri a HTC cu 1,1 miliarde de dolari

Google cumpără o parte din divizia de smartphone-uri a HTC cu 1,1 miliarde de dolari
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 21 sep 2017

Google și HTC au anunțat încheierea unui acord în valoare de 1,1 miliarde de dolari în urma căruia o parte din echipa de tehnicienii care făceau parte din divizia de smartphone-uri a HTC ajung sub tutela Google.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Cele două companii au confirmat mutarea despre care au apărut zvonuri încă din urmă cu o săptămână. Însă, spre deosebire de informațiile neoficiale de până acum, care vorbeau de o achiziție în întregime a producătorului taiwanez, Google a cumpărat doar o parte a diviziei acestuia de hardware.

“Înțelegerea include licențierea neexclusivă a proprietății intelectuale a HTC”, a declarat Rick Osterloh, șeful diviziei de hardware pe care Google a înființat-o în 2016.

Pe de altă parte, HTC va continua să producă telefoane și dispozitive de realitate virtuală ca și până acum. În fapt, producătorul taiwanez a anunțat că lucrează în prezent la următorul flagshsip.

HTC trece de ani buni prin probleme financiare pe care încă nu a reușit să le rezolve, iar reprezentanții companiei au declarat în mai multe rânduri că principala prioritate pentru companie este realitatea virtuală.

Google Pixel 2 va avea prețuri comparabile cu iPhone X CITEȘTE ȘI Google Pixel 2 va avea prețuri comparabile cu iPhone X

Achiziția parțială a HTC vine pentru Google cu mai puțin de două săptămâni înainte de lansarea celui de al doilea smartphone din seria Pixel inaugurată anul trecut. Se pare că vor fi două modele, dintre care unul va fi produs de HTC, iar celălalt de LG.

Smartphone-urile din seria Pixel, deși Google le promovează ca fiind 100% creația companiei americane, sunt dezvoltate pe partea de hardware de partenerii săi asiatici. Este clar, prin această achiziție, că Google vrea să aibă mai mult control asupra proiectării și producției smartphone-urilor Pixel, pe care compania le pune în luptă directă cu iPhone.

Google nu este la prima achiziție de acest fel. În urmă cu 6 ani, Google a cumpărat Motorola Mobility pentru 12,5 miliarde de dolari, pe care a vândut-o către Lenovo în 2014.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
htc