Google, în vizorul autorităților americane din cauza supravegherii angajaților

Google, în vizorul autorităților americane din cauza supravegherii angajaților
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 dec 2020

O agenție federală din SUA a dat miercuri un termen de două săptămâni gigantului digital Google pentru a răspunde la acuzațiile că își supraveghează și interoghează angajații militanți, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

National Labor Relations Board (NLRB), agenție responsabilă cu garantarea că dreptul muncii este bine aplicat, a făcut publice primele sale concluzii după o plângere depusă acum un an, în urma concedierii unor angajați ai Google supranumiți 'Thanksgiving Four' ('Cei Patru de Thanksgiving') chiar înainte de această sărbătoare, scrie Agerpres.

Consumatorii europeni fac plângeri împotriva Apple pentru că încetinește performanțele modelelor vechi de iPhone CITEȘTE ȘI Consumatorii europeni fac plângeri împotriva Apple pentru că încetinește performanțele modelelor vechi de iPhone

Cei patru angajați au afirmat că disponibilizarea lor în 2019 a fost decisă ca represalii la dorința lor de a crea un sindicat, în timp ce Google a răspuns că, dimpotrivă, ei au fost acuzați că au încălcat regulile interne de securitate.

Conform solicitării NLRB, obținută de AFP, Google "i-a supravegheat" pe angajați uitându-se la prezentările pe care ei le-au pregătit în încercarea de a-i convinge pe salariații unui furnizor ai gigantului digital să se adune într-un sindicat.

Google "a interogat de asemenea angajați în privința unor activități protejate" și a amenințat cu represalii dacă ei ar trece de lanțul ierarhic pentru a depune plângeri pe diverse teme, cum ar fi comportamentul la locul de muncă, potrivit textului solicitării.

"Pare evident că acțiunile Google nu pot fi apărate", a declarat unul dintre cei patru angajați vizați, Laurence Berland, intervievat de AFP.

Google are acum la dispoziție 15 zile pentru a răspunde la solicitarea NLRB, în așteptarea unei audieri programate pentru 12 aprilie la San Francisco.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
supraveghere