Google, investigată în Italia pentru abuz de poziție dominantă pe piața de publicitate online

Google, investigată în Italia pentru abuz de poziție dominantă pe piața de publicitate online
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 oct 2020

Autoritatea de reglementare antitrust din Italia a anunțat miercuri că investighează gigantul american Google pentru abuz de poziție dominantă pe piața de publicitate online a țării.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Google este suspectat că a folosit cantitatea enormă de date pe care a colectat-o prin propriile sale aplicații pentru a-i opri pe operatorii rivali să concureze în mod eficient, iar ancheta ar urma să fie finalizată până în noiembrie 2021, a informat Autoritatea de concurență din Italia (AGCM). Instituția precizează că vânzările de publicitate online sunt a doua cea mai importantă sursă de venituri din sectorul media, iar reducerea concurenței pe piață i-ar putea lipsi de resurse pe editori și pe cei implicați în site-urile de știri, scrie Agerpres.

EXCLUSIV Orange a câștigat în fața Vodafone ultimele loturi ale licitației Guvernului pentru tablete. Diferența dintre cele două oferte CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Orange a câștigat în fața Vodafone ultimele loturi ale licitației Guvernului pentru tablete. Diferența dintre cele două oferte

Investigația vine în urma unei plângeri formulate anul trecut de grupul italian de lobby IAB, din domeniul publicității digitale, și se adaugă verificărilor activității Google de către autoritățile de reglementare din întreaga lume.

Marți, echipe mixte de la AGCM și Poliția italiană au efectuat percheziții la unele sedii ale Google.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
google
publicitate online