Google își lansează serviciul de podcast-uri pe iOS

Google își lansează serviciul de podcast-uri pe iOS
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 30 mar 2020

Google Podcasts este acum disponibil pe dispozitivele mobile Apple. În același timp, serviciul celor de la Google aduce mai multe noutăți și pe Android.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

După ce Spotify și Apple și-au arătat clar intențiile de a capitaliza cât mai mult din piața de podcast-uri, Google pare, la rândul său, să înceapă să ia în serios această categorie de conținut, pe care a ignorat-o mai multă vreme.

Google Podcasts este disponibil în sfârșit și pe iOS, platforma mobilă a celor de la Apple. Aplicația de iOS, la fel ca și cea de Android, include o serie de facilități noi și un nou design.

COVID-19 a crescut rata de utilizare a WhatsApp cu 40% CITEȘTE ȘI COVID-19 a crescut rata de utilizare a WhatsApp cu 40%

Interfața aplicației este împărțită în trei tab-uri: Home, Explore și Activity. În primul tab utilizatorul are un feed cu episoadele noi ale show-urilor la care este deja abonat, având inclusiv opțiunea de a le descărca pentru a le asculta offline.

Al doilea tab va fi folosit pentru a descoperi conținut nou, în vreme ce ultimul tab afișează istoricul activității și le permite utilizatorilor să gestioneze canalele și emisiunile la care s-au abonat.

Google folosește acum un algoritm pentru a sugera conținut interesant utilizatorilor, pe baza activității și preferințelor acestora, un algoritm care cei de la Google speră să fie la fel de performant precum cel care creează listele personalizate de melodii și podcast-uri în Spotify.

Aplicația poate emite notificări când apar episoade noi ale emisiunilor preferate și, de asemenea, poate descărca automat episoadele noi pentru a fi ascultate inclusiv offline.

Noua versiune de Google Podcasts va fi disponibilă utilizatorilor, treptat, pe parcursul acestei săptămâni.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
podcast
ios
android