Google pregătește lansarea unui Chromecast ieftin

Google pregătește lansarea unui Chromecast ieftin
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 25 ian 2022

După ce a trecut la Google TV cu telecomandă, crescând semnificativ prețul ultimului Chromecast lansat, Google lucrează la un nou model, mai ieftin și cu o rezoluție mai mică.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Mai multe surse vorbesc despre iminenta lansare a unui model de Chromecast, pe care Google vrea să-l poziționeze mai jos, ca funcționalitate și preț, decât versiunea lansată în 2020.

Principala „pierdere” față de versiunea anterioară va fi scăderea rezoluției suportate de la Ultra HD la Full HD. Google va viza cu noul model posesorii de televizoare HD, mulțumiți cu calitatea avută și neinteresați în mod special de trecerea la UHD.

WhatsApp va oferi posibilitatea transferului de date de la Android la iPhone CITEȘTE ȘI WhatsApp va oferi posibilitatea transferului de date de la Android la iPhone

În rest, principalele caracteristici rămân valabile - folosirea sistemului de operare Google TV și livrarea împreună cu o telecomandă, care să fie folosită în locul telefonului pentru controlarea dispozitivului.

Pe partea tehnică, se pare că viitorul Chromecast va avea 2GB memorie RAM și o rată maximă de 60 de cadre pe secunde. Nu se știe ce spațiu de stocare va alege Google pentru viitorul său stick de streaming, ținând cont că cel mai nou model, în ciuda prețului mare (50 de dolari), oferă un spațiu de stocare de 4GB, care poate deveni insuficient destul de rapid.

În ceea ce privește prețul, este de așteptat că viitorul Chromecast să coste undeva între 20 și 40 de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
chromecast
streaming