Google, prins că trage cu urechea prin intermediul difuzoarelor inteligente

Google, prins că trage cu urechea prin intermediul difuzoarelor inteligente
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 6 aug 2020

La mai bine de un an de la scandalul privind ascultarea utilizatorilor de către producătorii de difuzoare inteligente, Google este prins, din nou, cu urechea pâlnie.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Oportunitate de investiție - OMV Petrom vinde un teren într-o zonă extrem de căutată, pe care poate fi dezvoltat un proiect imobiliar mixt CITEȘTE ȘI FOTO Oportunitate de investiție - OMV Petrom vinde un teren într-o zonă extrem de căutată, pe care poate fi dezvoltat un proiect imobiliar mixt

Mai mulți posesori ai lui Google Home, unul din difuzoarele inteligente comercializate de gigantul american, au realizat că acesta ascultă, în secret, ce se întâmplă într-o casă.

Asistentul digital integrat în Google Home a început la moment dat să emită, prin intermediul smartphone-urilor, notificări de siguranță precum “Vezi că nu ai pornit alarma” sau “Atenție, detectorul de incendiu nu funcționează”.

Galaxy Z Fold 2 va fi următorul smartphone pliabil Samsung CITEȘTE ȘI Galaxy Z Fold 2 va fi următorul smartphone pliabil Samsung

Cum Google Home a observat aceste lucruri la produse care nu sunt smart, nefiind conectate la internet, concluzia logică a fost că difuzorul și-a dat seama de stadiul acestora ascultând sunetele ambientale.

Dat de gol de comportamentul asistentului și chestionat după ce numărul celor care au remarcat acest lucru a crescut pe Reddit, Google a recunoscut că, într-adevăr, este vorba de o funcție de securitate care necesită ascultarea și care a fost activată în urma unui update de software. Din greșeală, adaugă reprezentanții companieii.

O astfel de funcție se poate dovedi salvatoare de vieți în anumite cazuri, însă ar trebui implementată transparent, comunicându-li-se utilizatorilor modul în care funcționează și ce înseamnă pentru intimitatea personală.

Noul incident vine după ce, anul trecut, a izbucnit un mare scandal când s-a aflat că asistenți digitali, precum Alexa și Siri, ascultă utilizatorii, iar înregistrările ajung la terți angajați pentru îmbunătățirea asistenților digitali.

Ulterior, au fost adăugate opțiuni prin care utilizatorii pot alege ca înregistrările lor să fie sau nu procesate de terți - opțiuni care ar fi trebuit să existe de la bun început.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
google home
asistent digital
difuzor smart