Google repară o problemă a modului Incognito din Chrome

Google repară o problemă a modului Incognito din Chrome
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 19 feb 2019

Google a anunțat că va remedia o cale prin care anumite site-uri blochează utilizatorii ce folosesc modul Incognito din Chrome pentru intimitate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Browserele web moderne, inclusiv Google Chrome, pun la dispoziția utilizatorului un mod pentru protejarea intimității online, care în unele cazuri se numește Incognito, în altele poate apărea sub titulatura Private Mode.

Într-un astfel de mod, site-urilor vizitate nu le este permis să salveze informații pe dispozitivul utilizatorului, pentru ca acesta să nu poată fi identificat ulterior prin intermediul cookie-urilor.

Însă, pentru că urmărirea utilizatorilor stă la baza targetării cu reclame ca principal mijloc de venit, unele site-uri au descoperit o cale de a bloca pur și simplu utilizatorii care le vizitează folosind acest mod privat al browserelor web, ca o formă de forțare a renunțării la acest mod.

VIDEO Samsung lansează o nouă tabletă cu Android. La ce preț o vinde CITEȘTE ȘI VIDEO Samsung lansează o nouă tabletă cu Android. La ce preț o vinde

În prezent, site-urile își pot da seama când un utilizator folosește modul Incognito prin verificarea componentei “FileSystem” API a browser-ului, care este dezactivată în acest mod. Dacă verificarea primește o eroare, atunci utilizatorul poate fi blocat.

Google va încerca elimine această posibilitate, creând un sistem virtual în memoria RAM care să fie folosit de site-uri pentru a salva informații pe calculatorul utilizatorului. Numai că, aceste informații vor fi salvate doar temporar, urmând a fi șterse după încheierea sesiunii.

Modificarea va deveni activă în versiunea cu numărul 76 a browser-ului Chrome, care va fi lansat oficial în luna aprilie.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
chrome