Google și Amazon lansează simultan servicii muzicale gratuite

Google și Amazon lansează simultan servicii muzicale gratuite
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 19 apr 2019

Cele două mari companii au decis folosească serviciile muzicale de streaming ca o formă de valoare adăugată a difuzoarelor inteligente pe care le comercializează.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Google a lansat o versiune gratuită a serviciului YouTube Music, disponibil pe difuzoarele Google Home și celelalte dispozitive care integrează Google Assistant.

În această formă, utilizatorii nu pot alege o melodie sau un album anume pe care să le asculte, ci trebuie să se mulțumească cu un mix făcut plecând de la un artist sau gen muzical.

De asemenea, varianta gratuită de YouTube Music va include reclame.

ULTIMA ORĂ Interdicție de comercializare a anumitor tipuri de telefoane mobile CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Interdicție de comercializare a anumitor tipuri de telefoane mobile

Tot cu reclame și aceleași limitări vine și noua varianta gratuită de Amazon Music care va fi disponibilă pe device-urile care folosesc asistentul Alexa și nu doar abonaților la serviciului Amazon Prime.

Această variantă va avea la bază și un număr mai mic (dar necunoscut) de melodii față de versiunea completă, care oferă acces la peste 50 de milioane de cântece.

Cele două noi servicii, care par să fie inspirate din versiunea gratuită de Spotify, sunt deocamdată disponibile în Statele Unite și au rolul de a crea un plus de valoare pentru dispozitivele inteligente bazate pe asistenți digitali ai celor două companii.

Amazon și Google vând cele mai multe difuzoare inteligente în Europa. În ultimul trimestru al anului trecut, Amazon a vândut în jur de 6.000 de unități, iar Google a vândut cu o mie de unități mai puține.

Google se bucură de o rată de creștere mai mare decât Amazon pe această piață, care ar putea duce la un schimb de locuri între cei doi chiar anul acesta.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
amazon
difuzoare inteligente
alexa