Google va combina echipele care lucrează la Maps și la Waze, pentru a reduce costurile

Google va combina echipele care lucrează la Maps și la Waze, pentru a reduce costurile
scris 8 dec 2022

Google va combina echipele care lucrează la aplicația Waze cu cele care lucrează la Maps, ideea fiind de a reduce costurile de dezvoltare la cele două celebre aplicații de hărți și navigație, scrie Wall Street Journal. Nu sunt anunțate concedieri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Șeful Google spunea recent că ar vrea o creștere cu 20% a productivității și indica faptul că vor fuziona echipele care lucrează la aplicații care au multe în comun, scrie Hotnews.ro.

Un startup fondat de doi români în SUA a primit o finanțare de 2 milioane dolari CITEȘTE ȘI Un startup fondat de doi români în SUA a primit o finanțare de 2 milioane dolari

Cei 500 de oameni care lucrează la Waze vor face parte din divizia Geo care dezvoltă aplicațiile Maps, Earth și Street View.

Maps este o aplicație ce nu mai are nevoie de nicio prezentare. Nici Waze nu are nevoie de prezentare, având peste 150 de milioane de useri pe zi. Google Maps a fost lansat în 2005 și modificat consistent de atunci. Waze a fost cumpărat de Google în 2013, cu 1,1 miliarde dolari.

Spre deosebire de Meta și Amazon, Google nu a anunțat concedieri, dar va reduce drastic ritmul angajărilor și le va „îngheța” în unele domenii. Un mod de a crește productivitatea este și fuzionarea unor divizii care lucrează la aplicații ce au multe în comun, iar aici avem cazul hărților.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
maps
waze