Google, vizat de o investigație federală după concedierea mai multor angajați

Google, vizat de o investigație federală după concedierea mai multor angajați
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 10 dec 2019

Gigantul american face obiectul unei investigații federale după ce a concediat mai mulți angajați implicați în protestele recente împotriva unora din deciziile conducerii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Autoritatea americană în domeniu, US National Labor Relations Board, a deschis o investigație în urma plângerilor depuse de patru foști angajați Google.

Laurence Berland, Paul Duke, Rebecca Rivers și Sophie Waldman s-au numărat printre cei mai importanți activiști, încurajându-și colegii să participe la protestele care vizau anumite politici și decizii recente luate de conducerea companiei.

Studiu: Conturile false de social media se creează cu ușurință și dispar cu greutate CITEȘTE ȘI Studiu: Conturile false de social media se creează cu ușurință și dispar cu greutate

Proprii angajați Google au fost nemulțumiți de mai multe decizii ale companiei, printre care construirea unui motor de căutare cenzurat pentru China și participarea la licitațiile organizate de Defense Department.

Google a mai făcut obiectul unei investigații similare, finalizate în septembrie, în urma căreia gigantul american a fost de acord să le acorde angajaților dreptul de se organiza în sindicate și de a da declarații presei.

Noua investigație va urmări să vadă dacă Google a încălcat legislația din domeniul muncii, concediindu-și angajații pentru că s-au organizat și au protestat.

Google a susținut că nu sindicalizarea și protestele au stat la baza concediilor, ci încălcarea unor norme interne de către cei patru, care ar folosit abuziv instrumentele interne de organizare a întâlnirilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
proteste
anagajati
investigatie