Grupul chinez Realme este interesat de piața premium a telefoanelor mobile din Europa

Grupul chinez Realme este interesat de piața premium a telefoanelor mobile din Europa
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 ian 2022

Realme va intra luna viitoare pe piața premium a telefoanelor mobile din Europa cu cele mai scumpe dispozitive, a declarat pentru Reuters fondatorul și directorul general Sky Li, care a subliniat că firma chineză intenționează să se extindă dincolo de ofertele sale pentru cei cu buget redus și să vândă cu 50% mai multe smartphone-uri pe plan global anul acesta.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Realme, cu sediul în Shenzhen, este printre companiile chineze care se extind agresiv pentru a obține o parte din cota de piață pierdută de Huawei Technologies. În 2019, Huawei a devenit o victimă a tensiunilor comerciale dintre SUA și China, după ce Casa Albă a declarat producătorul chinez de echipamente de telecomunicații drept o amenințare la adresa securității naționale și ulterior i-a impus mai multe sancțiuni comerciale. Aceste sancțiuni i-au afectat creșterea și au forțat Huawei să își vândă marca de telefoane low-end Honor. Sancțiunile americane, împreună cu un consum mai redus pe piața internă din cauza coronavirusului, au afectat afacerile Huawei.

Realme intenționează să înceapă în februarie să vândă modelul premium GT 2 Pro în Europa la un preț cuprins între 700 și 800 de dolari, a anunțat Sky Li.

VIDEO Iohannis, anunț după ședința CSAT privind Rusia-Ucraina CITEȘTE ȘI VIDEO Iohannis, anunț după ședința CSAT privind Rusia-Ucraina

Este aproape dublu față de prețul sugerat de 349 euro (395 dolari) pentru GT Master Edition care se vinde în prezent pe Amazon, și aproape de prețurile altor telefoane premium de la liderii pieței, Apple și Samsung, scrie Agerpres.

"Credem că este o piață extrem de importantă și o piață mare pentru telefoanele premium", a adăugat Li.

"Chiar dacă pandemia a afectat condițiile economice, iar cererea pentru smartphone-uri încetinește și consumatorii așteaptă mai mult pentru variante îmbunătățite, sunt sigur că Realme, compania de telefoane mobile inteligente cu cea mai rapidă creștere din lume, poate contrazice tendința", a dat asigurări Li.

Compania Counterpoint Research estimează că piața telefoanelor mobile inteligente din Europa a generat venituri de 80,65 miliarde de dolari în primele 11 luni din 2021, din care modelele premium au reprezentat 55,56 miliarde de dolari.

"Aproape toată creșterea este sprijinită de modelele de vârf, în special în urma succesului unor telefoane premium, cum ar fi cele de la Apple și Samsung", susține Yang Wang, analist Counterpoint.

Modelul iPhone 13 de la Apple are preț de pornire de aproximativ 850 de dolari și a fost trimestrul trecut în topul vânzărilor pe piața europeană, alături de Samsung (cu telefoane de aproximativ 900 de dolari) și Xiaomi (700 de dolari), conform Counterpoint.

Scindată din producătorul chinez de telefoane Oppo în 2018, Realme era la 30 septembrie 2021 al șaselea cel mai mare vânzător de smartphone-uri din lume, conform Counterpoint, cu vânzări solide în India, sud-estul Asiei și Europa de Est.

Realme, Oppo și alți rivali, Vivo și Oneplus, își au originea în conglomeratul BBK Electronics din Shenzhen.

Pe plan mondial, Realme a vândut 60 de milioane de telefoane în 2021 și vrea să vândă 90 de milioane de unități anul acesta și peste 100 de milioane în 2023, a anunțat Li.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
realme
telefoane mobile