GTS Global Intelligence, având în spate Abris Capital, achiziționează Lummetry.AI

GTS Global Intelligence, având în spate Abris Capital, achiziționează Lummetry.AI

Mihai Stănescu, fondator și CEO al GTS Global Intelligence

Profit.ro
Profit.ro
scris 23 sep 2021

GTS Global Intelligence, dezvoltatorul român de software pentru industria de securitate fizică, susținut de Abris Capital Partners, a achiziționat Lummetry.AI, o companie românească de inteligență artificială.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Abris a început să investească în GTS Global Technical Group în 2019 cu scopul de a accelera procesul de inovare și de a pune bazele unei expansiuni internaționale.

Back to School 2021: ce au făcut școlile diferit CITEȘTE ȘI Back to School 2021: ce au făcut școlile diferit

„Achiziția Lummetry.AI reprezintă pasul următor natural în creșterea GTS. De-a lungul ultimilor cinci ani, compania a înregistrat o rată anuală compusă de creștere de aproape 50% și ne așteptăm să susținem o creștere a profitului cu două cifre în următorii cinci ani. Alăturarea celor două echipe ne va ajuta să îmbunătățim serviciile oferite clienților și să continuăm să ne consolidăm poziția de lider de piață.”, a spus Adrian Stănculescu, partener în cadrul Abris.

GTS Global Technical Group a fost înființată în 2007 și este formată din două divizii care oferă soluții software pentru industria de securitate, cuprinzând soluții IoT avansate și de automatizare, precum și tehnologii pentru industria de construcții, inginerie și eficiență energetică, managementul facilităților și întreținere tehnică.

GTS Global Intelligence a fost fondată în 2012 pentru a întregi structura GTS Global Technical Group, oferind capabilități pentru dezvoltarea, implementarea și mentenanța unor platforme software dedicate managementului sistemelor de securitate.

GTS Global Intelligence este furnizor principal de soluții de securitate pentru sistemul bancar românesc. Pe lângă industria bancară, compania a livrat proiecte de succes și pentru clienți din domeniul petrolier, retail, manufacturier sau de distribuție.

Un nou studiu IRES identifică factorii-cheie pentru trecerea consumatorilor români de la fumat la produse cu risc redus CITEȘTE ȘI Un nou studiu IRES identifică factorii-cheie pentru trecerea consumatorilor români de la fumat la produse cu risc redus

„La nivel local, GTS Global Intelligence se diferențiază prin capacitatea de a dezvolta și integra arii diferite din zona IoT, cu focus pe securitatea fizică, iar dezvoltarea capacităților de dezvoltare de algoritmi de inteligență artificială a venit ca o mișcare naturală pentru perfecționarea soluțiilor pe care le oferim clienților noștri”, a declarat Mihai Stănescu, fondator și CEO al GTS Global Intelligence. „În ultimii 2 ani, alături de Lummetry.AI, am accelerat includerea algoritmilor de inteligență artificială în tot ceea ce facem, aducând un avantaj extraordinar pentru clienți, care pot beneficia de o tehnologie avansată în condițiile în care platformele utilizate nu au fost gândite inițial pentru a fi monitorizate cu ajutorul unui soft avansat. Astfel, fără investiții adiționale și utilizând echipamente de generație mai veche, clienții noștri au acces la soluții foarte performante. O componentă importantă a dezvoltării companiei în această direcție a fost sprijinul oferit de Abris în profesionalizarea business-ului și creșterea lui semnificativă alături de echipa de management a GTS”, a încheiat Mihai Stănescu.

Lummetry.AI, compania fondată de către Andrei Damian - Chief Research Officer -, construiește soluții care funcționează ca “motoare” de inteligență artificială. Acestea se integrează în infrastructura existentă de securitate și monitorizare video, dar și în instrumentele IT deja folosite de clienți. Astfel, aceștia își transformă platformele existente în soluții capabile să proceseze automat fluxuri video multiple, dar și cantități mari de date.

„Înainte de a lansa Lummetry.AI, când am pus bazele Knowledge Investment Group în 2007, focusul era dezvoltarea de software. În 2015, am decis schimbarea direcției companiei către servicii de Data Science, folosind Deep Learning și alte tehnologii avansate specifice Inteligenței Artificiale. Ulterior acestei decizii ne-am refocusat în zona dezvoltării de produse și motoare AI”, a declarat Andrei Damian, fondatorul companiei și Chief Research Officer. „Această schimbare de direcție s-a dovedit a fi una inspirată, având în vedere faptul că cifra noastră de afaceri în 2021, până în luna august, este de 5 ori mai mare decât cea realizată în anul 2020.  În ceea ce privește integrarea Lummetry.AI în GTS Global Intelligence, știm că acesta este un pas în direcția potrivită și va duce la continuarea acestui trend de creștere”, a încheiat Andrei Damian.

GTS Global Intelligence face parte din GTS Global Technical Group - unul dintre cei mai importanți integratori de tehnologie și securitate din România, deținut de Abris Capital Partners. Grupul este format din două divizii: Physical Security & Safety (având focus și pe dezvoltarea de software) și Building Technologies (cu o componentă hardware). Companiile din divizia de securitate fizică formează un one-stop shop pentru clienți, având capacitatea de a furniza o gamă completă de servicii și expertiză, de la faza de dezvoltare până la finalizarea proiectului, prin furnizarea de servicii precum: proiectare de sisteme, implementare, mentenanță, dezvoltare de platforme software și servicii de monitorizare. GTS Global Intelligence este cunoscută pentru dezvoltarea CAVI Smart Monitoring & CAVI Share Alert, două soluții de securitate inovatoare.

Lummetry.AI este o companie românească de inteligență artificială care folosește Big Data și soluții dezvoltate in-house pentru a ajuta companiile să identifice și să valorifice oportunități de afaceri neexploatate. Compania se concentrează pe facilitarea activității de cunoaștere prin valorificarea Big Data, utilizând puterea modelelor de Machine Learning și Deep Learning.  Lummetry a dezvoltat VAPOR, un motor de analiză video construit pentru a funcționa pe infrastructura video existentă a clienților; SEER, un motor de analiză predictivă bazat pe Machine Learning și Deep Learning, care poate fi integrat atât în sisteme de monitorizare video, cât și în soluții de reaprovizionare predictivă a stocurilor sau de previzionare a vânzărilor, și ALLAN, un motor de analiză automată a textelor, disponibil și în limba română.

viewscnt
Afla mai multe despre
gts global intelligence
lummetry.ai