Guvernul italian și Intel au ales regiunea Veneto pentru construirea unei fabrici de cipuri de 4,5 miliarde de dolari

Guvernul italian și Intel au ales regiunea Veneto pentru construirea unei fabrici de cipuri de 4,5 miliarde de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 sep 2022

Guvernul italian demisionar condus de Mario Draghi și Intel au ales orașul Vigasio, situat în regiunea Veneto, din nord-estul Italiei, pentru construirea unei fabrici de cipuri de miliarde de dolari, au declarat două persoane apropiate situației, citate de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Investiția Intel în Italia face parte dintr-un plan mai amplu anunțat de producătorul american de semiconductori în martie trecut, de a investi până la 80 de miliarde de euro (77,5 miliarde de dolari) în următorul deceniu în dezvoltarea capacității de producție în Europa, scrie News.ro.

România - Bosnia-Herțegovina, de la ora 21.45, la Prima TV CITEȘTE ȘI România - Bosnia-Herțegovina, de la ora 21.45, la Prima TV

Cu o investiție inițială în valoare de aproximativ 4,5 miliarde de euro, estimată să crească în timp, Intel a spus că fabrica italiană va crea 1.500 de locuri de muncă plus alte 3.500 de locuri de muncă între furnizori și parteneri, operațiunile urmând să înceapă între 2025 și 2027.

Unitateade producție italiană a Intel va fi o fabrică avansată de ambalare și asamblare a semiconductorilor, care va folosi noi tehnologii.

Cerând să nu fie numite din cauza sensibilității problemei, sursele au spus că părțile au detaliat la începutul lunii septembrie un acord cuprinzător, dar că nu va fi făcut niciun anunț public înainte de rezultatul alegerilor generale de duminică.

Un purtător de cuvânt al Intel nu a comentat, deoarece negocierile sunt în desfășurare și confidențiale. De asemenea, biroul premierului Draghi a refuzat să comenteze.

Situat lângă Verona, pe autostrada și calea ferată strategică Brenner, Vigasio este opțiunea preferată dintr-o listă scurtă de două sedii, care includ și unul în regiunea de nord-vest Piemont.

Printre alte motive, Vigasio este bine conectat cu Germania și în special cu orașul Magdeburg, unde Intel va construi două fabrici, a adăugat una dintre surse.

Escrocii au furat 45,6 miliarde de dolari din programul de asigurări pentru șomaj al SUA, în timpul pandemiei de Covid-19 CITEȘTE ȘI Escrocii au furat 45,6 miliarde de dolari din programul de asigurări pentru șomaj al SUA, în timpul pandemiei de Covid-19

Intel și guvernul au luat în considerare inițial și sedii din regiunile Lombardia, Apulia și Sicilia.

Asistenții apropiați ai lui Draghi urmăresc să intre în negocieri confidențiale cu succesorii lor probabili, pentru a evita orice risc ca acordul să fie contestat de noul guvern al Italiei, au spus sursele, adăugând că alegerea sediului este extrem de sensibilă din punct de vedere politic.

Sursele au refuzat să ofere detalii suplimentare, dar Reuters a relatat anterior că Roma este pregătită să finanțeze până la 40% din investiția totală a Intel în Italia.

Contribuția statului la programul de investiții al Intel este ceva care trebuie neapărat împărtășit cu următorul guvern, înainte ca orice acord să fie în cele din urmă oficializat, a spus una dintre surse, adăugând că Draghi ar putea lăsa următorul guvern să facă anunțul.

Pentru a stimula producția internă de cipuri, Roma este, de asemenea, în discuții cu producătorul  franco-italian STMicroelectronics, producătorii de cipuri din Taiwan MEMC Electronic Materials și TSMC și compania israeliană Tower Semiconductor, pe care Intel la cumpărat-o la începutul acestui an.

viewscnt
Afla mai multe despre
intel
veneto
cipuri