Hackerii au spart rețeaua AMD

Hackerii au spart rețeaua AMD
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 29 iun 2022

RansomHouse, un grup de hackeri relativ nou, pretinde că a reușit să intre în rețeaua internă a AMD și să copieze o mare cantitate de date.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

AMD pare a fi cea mai nouă victimă de profil înalt a hackerilor. Producătorul american de cipuri spune că investighează situația, după ce un grup de hackeri a anunțat că deține în jur de 450GB de date ale companiei.

RansomHouse este un grup relativ nou pe scena infracționalității cibernetice, însă, spun experții, până acum toate atacurile pe care le-au anunțat au fost, ulterior, dovedite.

Safari are peste un miliard de utilizatori CITEȘTE ȘI Safari are peste un miliard de utilizatori

Din câte se pare, cei de la AMD nici nu au știut că au fost vizitați de hackeri, cu atât mai puțin ce tipuri de date au ajuns în posesia acestora. Compania a aflat de incident din anunțul public postat de hackeri, odată cu restul lumii.

În anunțul lor, hackerii fac efectiv de rușine compania americană pentru protecția slabă a propriei rețele. Aceștia spun că, pentru o companie care se laudă cu securitatea produselor pe care le vinde, AMD nu prea știe să se ocupe de propria securitate.

Conform hackerilor, atacul a fost înlesnit de parolele foarte slabe ale angajaților AMD. Aceștia au putut pătrunde în rețea pentru că angajații companiei folosesc parole precum „password,” „123456” și „Welcome1”.

Atacul ar fi avut loc în luna ianuarie, deși este anunțat abia acum. Hackerii încă n-au și-au făcut deocamdată cunoscute cerințele, cel puțin nu public.

viewscnt
Afla mai multe despre
hackeri
amd
ransomware