Hackerii etici au obținut venituri de aproape 40 de milioane de dolari, în 2019

Hackerii etici au obținut venituri de aproape 40 de milioane de dolari, în 2019
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 feb 2020

Hackerii etici (White Hackers), care se ocupă cu găsirea vulnerabilităților în rețelele organizațiilor, au câștigat în 2019 aproape 40 de milioane de dolari în recompense, iar această meserie devine, din ce în ce mai mult, o modalitate de suplimentare a veniturilor pentru aceste persoane, relevă datele "Hacker Report 2020", realizat de platforma de recompense HackerOne și citat de blogul din România al producătorului de soluții de securitate Eset.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Suma adunată de hackerii etici pe parcusul anului trecut este aproape egală cu plățile consemnate pentru aceeași activitate în toți anii precedenți, scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ Un senator american cere examinarea tranzacției prin care Petr Kellner, cel mai bogat ceh, cumpără proprietarul PRO TV. “Acordul subminează interesele SUA!”. Kellner vrea și Telekom România CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Un senator american cere examinarea tranzacției prin care Petr Kellner, cel mai bogat ceh, cumpără proprietarul PRO TV. “Acordul subminează interesele SUA!”. Kellner vrea și Telekom România

Conform raportului de specialitate, în fiecare zi, în medie, 850 de "white hackers" se alătură comunității dedicate, care cuprinde 600.000 de persoane.

"Nu este de mirare, deoarece șapte 'white hackers' au depășit deja un milion de dolari în câștiguri din activitățile lor, în timp ce încă 13 au atins suma de 500.000 USD. 146 de vânători de bug-uri au câștigat mai mult de 100.000 USD, ceea ce este aproape triplu față de numărul celor câștigau aceeași sumă în 2018", notează sursa citată.

viewscnt
Afla mai multe despre
white hackers
hackeri etici
hackerone