Huawei construiește un nou centru la Budapesta. "Cooperarea între Ungaria și China este mai bună ca niciodată!"

Huawei construiește un nou centru la Budapesta. "Cooperarea între Ungaria și China este mai bună ca niciodată!"
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 oct 2020

Huawei construiește un nou centru de cercetare și dezvoltare la Budapesta, iar cooperarea între Ungaria și China este mai bună ca niciodată, a declarat ministrul ungar al Afacerilor Externe și al Comerțului Exterior, Péter Szijjártó, la manifestarea jubiliară a companiei Huawei, organizată marți, la Budapesta. Ministrul a subliniat că unul dintre giganții lumii telecomunicațiilor, Huawei lansează deja a treia sa investiție în Ungaria, poltrivit MTI.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În capitala ungară va fi înființat un centru de cercetare și dezvoltare care va angaja cel puțin 100 ingineri, a precizat ministrul de Externe, care a calificat această investiție drept o piatră de hotar din perspectiva deschiderii și a schimbării dimensiunii economiei ungare, scrie News.ro.

Industria dezvoltatoare de jocuri video din România a generat pentru prima dată o cifră de afaceri de peste 200 de milioane de dolari CITEȘTE ȘI Industria dezvoltatoare de jocuri video din România a generat pentru prima dată o cifră de afaceri de peste 200 de milioane de dolari

Péter Szijjártó a relatat că activitatea noului centru va fi axată pe inteligența artificială, pe streaming, pe tehnologiile de prelucrare a imaginilor și pe transmisia semnalelor, precum și pe sistemele de distribuție de dimensiuni excepționale.

El a evidențiat faptul că Huawei a fost prima companie chineză cu care Ungaria a încheiat un acord strategic în urmă cu 7 ani, iar infrastructura Huawei, care a fost un investitor activ și până acum, oferă un suport solid pentru actorii pieței telecomunicațiilor din Ungaria.

Compania gigant a instalat în Ungaria și cel mai mare centru logistic al său în afara Chinei, a precizat ministrul. El consideră important faptul că Huawei anunță investiții considerabile în Ungaria și pe timpul pandemiei și a mulțumit companiei pentru donațiile cu care a contribuit la protecția împotriva epidemiei.

Cai Lingyu, directorul executiv al Huawei Technologies Ungaria, a reamintit cu ocazia aniversării de 15 ani de prezență a firmei în Ungaria și de 20 ani de prezență europeană că Huawei, unul din liderii mondiali ai soluțiilor de infocomunicații, a investit începând din 2005 1,5 miliarde de dolari în Ungaria, fiind al doilea cel mai mare investitor chinez. Dispozitivele de telecomunicații ale firmei sunt folosite zilnic de 80% din populația Ungariei, relatează MTI.

Directorul a adăugat că 2009 a fost primul an în care Huawei a construit linii de asamblare în Ungaria, după care în 2013 s-a deschis cel mai mare centru de aprovizionare Huawei din afara Chinei, sub denumirea Europe Supply Center. Acest centru produce în Ungaria și distribuie în peste 50 de țări instalații de
telecomunicații, servere, dispozitive de stocare a datelor și instrumente necesare rețelelor 5G, de ultimă generație în comunicația mobilă, care se construiesc în perioada actuală în Uniunea Europeană. Compania are aproape 2400 de angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
budapesta