IBM a prezentat primul său calculator cuantic în Europa

IBM a prezentat primul său calculator cuantic în Europa
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 iun 2021

Compania IBM a prezentat public primul său calculator cuantic ce va fi operat în Europa, cu ocazia unui eveniment organizat la cartierul său general din Germania, transmite DPA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Calculatorul, despre care se spune că oferă uriașe avantaje științifice și economice, va fi folosit pentru cercetare în domeniul tehnologiei cuantice sub auspiciile institutului de cercetare german Fraunhofer Society.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

Compania tehnologică americană și-a descris produsul drept "cel mai puternic computer cuantic din Europa în context industrial". Compania IBM și rivala sa, Google, sunt lideri în acest domeniu tehnologic de pionierat, scrie Agerpres.

Într-un mesaj transmis prin conexiune video, cancelarul german Angela Merkel a descris acest computer drept "un miracol al tehnologiei", ce plasează Germania în avangarda tehnologiilor cuantice. Obiectivul este de a folosi rezultatele cercetării pentru aplicare în economie "cât mai curând cu putință", a mai susținut ea.

Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare CITEȘTE ȘI Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare

Conform IBM, acest computer se află în Germania din luna noiembrie și este operațional din februarie. Pandemia de coronavirus a dus la amânarea prezentării acestuia.

Computerele cuantice sunt construite pentru a depăși limitele fizice ale computerelor convenționale și sunt mult mai rapide în rezolvarea unor sarcini complexe. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ibm
calculator cuantic