IDC: Piața globală a dispozitivelor purtabile va depăși 237 milioane unități până la finele anului 2020

IDC: Piața globală a dispozitivelor purtabile va depăși 237 milioane unități până la finele anului 2020
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 17 mar 2016

Livrările globale de ceasuri inteligente și alte dispozitive purtabile se vor tripla în următorii cinci ani și vor depăși 237 milioane de unități până la finele anului 2020, creșterea urmând să fie susținută de Apple Watch și de dispozitivele Android Wear, care vor deține împreună circa o treime din piața mondială, dar și de lansarea de noi produse, potrivit estimărilor International Data Corporation (IDC).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pentru acest an, IDC preconizează un avans anual de peste 38% al livrărilor de dispozitive purtabile, de la 79,6 milioane unități la 110 milioane de unități. Livrările de ceasuri și brățări inteligente vor atinge 100 milioane de unități, în timp ce livrările de alte categorii de dispozitive purtabile, precum îmbrăcămintea și ochelarii conectați, se vor situa la 9,8 milioane de unități, volumul acestora urmând să crească de peste două ori până în 2020.

Vânzările de ceasuri inteligente și brățări fitness se vor dubla în acest an în România, la peste 75.000 unități CITEȘTE ȘI Vânzările de ceasuri inteligente și brățări fitness se vor dubla în acest an în România, la peste 75.000 unități

"Numărul tot mai mare de comercianți și accelerarea cererii din partea consumatorilor vor genera creșteri de două cifre în intervalul 2015-2020, culminând cu un număr al livrărilor de 237,1 milioane de unități în anul 2020", se arată într-un comunicat al IDC.

Ponderea ceasurilor inteligente în totalul livrărilor de dispozitive purtabile este estimată să crească de la circa 25% în acest an la 30% în 2020. Partea leului va reveni Apple, livrările de Apple Watch urmând să crească cu 17 milioane în intervalul menționat, la 31 milioane de unități. Livările de ceasuri inteligente cu Android Wear, sistem de operare dezvoltat de Google, vor atinge 28,8 milioane de unități, comparativ cu 6,1 milioane de unități în acest an.

Apariția de noi modele de ceasuri inteligente pe segmentul premium ar putea să erodeze cota de piață a Apple, potrivit IDC, însă compania americană își va păstra poziția de lider cel puțin până în 2020.

viewscnt
Afla mai multe despre
dispozitive purtabile
ceasuri inteligente
idc
apple watch
android wear