IGSU: SC Telekom România Communications SA va furniza produsele hardware și software pentru sistemul RO ALERT

IGSU: SC Telekom România Communications SA va furniza produsele hardware și software pentru sistemul RO ALERT
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 nov 2017

SC Telekom România Communications SA va furniza produsele hardware și software necesare implementării sistemului RO ALERT, anunță IGSU, precizând că au fost trimise 14 invitații de participare la procedura de achiziție, fiind înregistrați 4 ofertanți.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Conform prevederilor legale, la procedura de achiziție au fost invitați 14 potențiali ofertanți, iar până la data și ora limită prevăzute pentru depunerea ofertelor, IGSU a primit 4 astfel de documentații. În urma procedurii de negociere, fără publicare prealabilă a unui anunț de participare, SC TELEKOM ROMÂNIA COMMUNICATIONS SA a fost desemnată câștigătoarea procedurii de achiziție, urmând ca aceasta să furnizeze produsele hardware și software. De asemenea, compania menționată va implementa sistemul RO ALERT, în conformitate cu cerințele autorității contractante, în termenul prevăzut în documentația de atribuire", anunță IGSU. 

IGSU reamintește că pentru implementarea sistemului RO-ALERT a fost alocată suma de 30.400 mii lei din Fondul de Rezervă bugetară și că este autoritate contractantă pentru achiziția, în regim de urgență, a echipamentelor hardware, aplicațiilor software și a serviciilor de instalare, precum și pentru punerea în funcțiune aferentă acestora, necesară operaționalizării sistemului RO-ALERT, scrie News.ro.

O vulnerabilitate a aplicației Samsung Pay permite atacatorilor să treacă de măsurile de securitate care ar trebui să protejeze tranzacțiile CITEȘTE ȘI O vulnerabilitate a aplicației Samsung Pay permite atacatorilor să treacă de măsurile de securitate care ar trebui să protejeze tranzacțiile

"Astfel, ulterior constituirii grupurilor de lucru pentru identificarea soluțiilor care să optimizeze funcționalitatea sistemului, personalul specializat din cadrul Serviciului de Telecomunicații Speciale și al IGSU a procedat la inițierea și derularea procedurii de achiziție, astfel încât până la finalul acestui an, acest sistem de avertizare rapidă a populației în situații de urgență să devină operațional, la nivel național", anunță instituția, adăugând că "în urma derulării rundelor de negociere, s-a obținut o reducere substanțială a prețului de contract, acesta fiind în valoare de aproximativ 13.000 mii lei".

Guvernul a adoptat în 5 octombrie OUG privind implementarea sistemului RO-ALERT, care va transmite mesaje de avertizare în timp real pe telefonul mobil, mesaje care vor fi repetate ciclic la intervale de timp configurabile.

"Prin Sistemul ”RO-ALERT” vor fi transmise populației mesaje de avertizare în timp real, prin intermediul tehnologiilor moderne din domeniul comunicațiilor și tehnlogiei informațiilor. Sisteme similare și-au dovedit eficiența în SUA, Olanda, Lituania, Franța, Germania și Belgia", a anunțat atunci Executivul.

Avantajele RO-ALERT sunt: transmiterea unor mesaje de avertizare adaptate evenimentului iminent prin intermediul rețelelor operatorilor de telefonie mobilă; transmiterea rapidă a mesajelor către toți utilizatorii aflați în arealul amenințat chiar în condiții de congestie a rețelelor operatorilor de telefonie mobilă; afișarea instantanee a mesajelor pe ecranul terminalului mobil fără a fi necesară vreo intervenție a utilizatorului; repetarea ciclică a mesajelor de alertare la intervale de timp configurabile.

viewscnt
Afla mai multe despre
telekom
ro alert