India este prima țară care cere WhatsApp retragerea noilor politici de intimitate

India este prima țară care cere WhatsApp retragerea noilor politici de intimitate
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 20 ian 2021

India, piață esențială pentru planurile de monetizare ale WhatsApp, a cerut oficial renunțarea la noile clauze privind partajarea datelor cu Facebook și terțele companii care vor cumpăra reclamă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
Lumea clocotește. Ce șanse are programul noului Guvern să fie respectat? CITEȘTE ȘI Lumea clocotește. Ce șanse are programul noului Guvern să fie respectat?

Ministrul Tehnologiei din India a trimis o scrisoare oficială WhatsApp, prin care își arată îngrijorarea față de modul în care noile politici privind datele personale vor afecta intimitatea cetățenilor indieni.

În aceeași scrisoare se cere cu subiect și predicat retragerea clauzelor pe care WhatsApp vrea să le impună în aproape întreaga lumea din 15 mai. Inițial, data limită era fixată pentru 8 februarie, însă, în urma reacției negative a utilizatorilor, WhatsApp a decis o amânare cu trei luni.

European Food&Drink pășește în 2021 fără datorii la bugetele de stat. Contribuții achitate în ultimul an de peste 110 milioane de euro CITEȘTE ȘI European Food&Drink pășește în 2021 fără datorii la bugetele de stat. Contribuții achitate în ultimul an de peste 110 milioane de euro

Ministrul indian întreabă WhatsApp cum se face că utilizatorii din Europa sunt exceptați, iar cei din India (și restul lumii) sunt obligați să accepte noile clauze și consideră că acest “tratament preferențial” aduce prejudicii cetățenilor indieni.

Toți utilizatorii, cu excepția europenilor, sunt obligați să accepte noile clauze, având ca singură alternativă renunțarea la WhatsApp, ceea ce mulți au și făcut deja. Noile clauze prevăd partajarea cu Facebook (și companiile terțe care vor cumpăra reclame) a datelor personale generate de folosirea noilor funcții de shopping, precum și de convorbirile cu firmele.

Ce este un Marketplace și cum poți să vinzi online CITEȘTE ȘI Ce este un Marketplace și cum poți să vinzi online

India este una din primele țări în care WhatsApp și-a lansat noile servicii de plăți și cumpărături, având peste 450 de milioane de utilizatori în această țară.

Tot aici, pentru a opri exodul de utilizatori, WhatsApp a cumpărat reclame în ziare, prin care încearcă să explice că discuțiile dintre utilizatori sunt criptate și că datele nu vor fi colectate și în acest caz.

viewscnt
Afla mai multe despre
india
whatsapp
facebook