Înmulțirea atacurilor de securitate cibernetică ridică cererea de servicii de consultanță în domeniu și urcă veniturile Safetech Innovations cu 22%

Înmulțirea atacurilor de securitate cibernetică ridică cererea de servicii de consultanță în domeniu și urcă veniturile Safetech Innovations cu 22%

Victor Gânsac, CEO Safetech Innovations

Profit.ro
Profit.ro
scris 20 aug 2019

Safetech Innovations, companie din domeniul securității cibernetice din România, a încheiat prima jumătate a anului 2019 cu venituri de 4,9 milioane de lei, realizând o creștere cu 22% față de perioada similară a anului 2018.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Profitabilitatea netă s-a dublat în primul semestru al anului 2019, ajungând la 279.000 de lei, comparativ cu 133.000 de lei în prima jumătate a anului trecut, devenind astfel cel mai bun semestru de până acum din istoria companiei.

Washingtonul extinde licența temporară acordată companiilor americane care fac afaceri cu Huawei. “Le mai acordăm puțin timp pentru a se dezobișnui.” CITEȘTE ȘI Washingtonul extinde licența temporară acordată companiilor americane care fac afaceri cu Huawei. “Le mai acordăm puțin timp pentru a se dezobișnui.”

Sporirea veniturilor din prima jumătate a anului 2019 a fost determinată în primul rând de creșterea cererii de servicii de consultanță în domeniul securității informație și de soluții de securitate cibernetică. Cauzele țin de înmulțirea atacurilor de securitate cibernetică asupra companiilor și instituțiilor locale, precum și de reglementarea securității informatice în diferite sectoare ale economiei, care a început anul trecut cu intrarea în vigoare a regulamentului GDPR și Directiva NIS.

Serviciile cheie solicitate de clienții Safetech Innovations în prima jumătate a anului 2019 au fost: realizarea de teste de securitate, analiza riscurilor și audit, monitorizarea securității cibernetice, precum și implementarea de soluții de securitate cibernetică.

O creștere importantă a fost înregistrată pentru serviciile de monitorizare CERT. Safetech Innovations operează propriul Computer Emergency Response Team (CERT), disponibil clienților din sectoarele public și privat, care permite monitorizarea 24/7 a atacurilor la adresa securității cibernetice și intervenție în caz de incidente de securitate. 

„Numărul mare de cazuri în care securitatea companiilor a fost compromisă, combinată cu un control sporit datorat intrării în vigoare a GDPR și acordarea primelor amenzi în prima jumătate a anului 2019, au contribuit la dezvoltarea pieței securității informatice în România. Considerăm că este un pas pozitiv, ceea ce arată că piața autohtonă se maturizează. De asemenea, apreciem că este o evoluție pozitivă pentru utilizatorii de internet în general, deoarece, în sfârșit, drepturile și informațiile lor sunt în siguranță și protejate în mod corespunzător”, spune Victor Gânsac, CEO al Safetech Innovations.

Guvernul Johnson își înăsprește poziția și anunță că va opri ”imediat” libera circulație a persoanelor în cazul unui Brexit fără acord CITEȘTE ȘI Guvernul Johnson își înăsprește poziția și anunță că va opri ”imediat” libera circulație a persoanelor în cazul unui Brexit fără acord

Pentru întreg anul 2019,  Safetech Innovations vizează venituri de 11 milioane lei și un profit net de 1,7 milioane lei. Ca o comparație, în 2018, Safetech a înregistrat venituri de 7 milioane lei și profit de 1,1 milioane lei.

În primul semestru din 2019, 15% din venituri au fost aduse de proiecte livrate în străinătate, în creștere cu 5% față de ponderea de anul trecut. Clienții străini au contractat în principal Safetech Innovations pentru servicii de consultanță în domeniul managementului securității cibernetice, testarea securității, precum și pentru implementarea soluțiilor de securitate cibernetică. Extinderea serviciilor în străinătate este unul dintre obiectivele cheie ale companiei, care urmărește ca 25% din venituri să provină din proiecte internaționale.

Yandex, echivalenta din Rusia a Google, venită recent în România, analizează extinderea substanțială a flotei sale de automobile autonome CITEȘTE ȘI Yandex, echivalenta din Rusia a Google, venită recent în România, analizează extinderea substanțială a flotei sale de automobile autonome

Compania colaborează cu peste 10 instituții cheie din sectorul financiar-bancar, jucători internaționali, precum și companii locale din sectoarele energiei, FMCG, telecomunicații, IT&C sau transporturi.

În prezent, Safetech Innovations are 36 de angajați din care 22 sunt experți în IT și securitate cibernetică.

În luna februarie, Safetech Innovations anunța că vizează listarea pe piața AeRO a Bursei de Valori București în acest an.

viewscnt
Afla mai multe despre
safetech innovations
securitate cibernetica